En iskald natteravn

MONTPELLIER (Dagbladet): - Jeg har aldri grublet så lenge på så mange alternativer på midtbanen, sier Drillo. Det betyr at hans 85. Drillos-komposisjon er den tøffeste jobben han har hatt. Natta til i går ble derfor brukt til langt andre ting enn søvn. På VM-turneringas første dag er det et meget godt tegn.

Mandag sa Drillo at han begynte å kjenne det i magen. Han var oppspilt og nervøs - rastløs og usikker. Men da han så verden i øynene i går kveld, og det var faktisk hele verden som kom til den norske pressekonferansen på Stade Municipal de la Mosson her i Montpellier, hadde det lagt seg.

Etter karrierens viktigste laguttak var alle bitene på plass.

- Nå går det andre veien, sier Drillo. - Jeg pleier å bli roligere og roligere fram mot kamp. Så nå er jeg snart iskald. Vi skal presse dem høyt og ta dem på tempo.

Hele åtte midtbane-sammensetninger var Drillo innom før han falt ned på Håvard Flo, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal, Erik Mykland og Ole Gunnar Solskjær. Og en drøy time før treninga i går ettermiddag fikk spillerne beskjed.

- Midtbanen må sees som en helhet, sier Drillo. - Det er sånn at hvis han skal spille så kan ikke han spille. Og derfor handlet vurderingene om luftstyrke, gjennombruddshissighet, defensive kvaliteter og fart. Og så kom det inn en faktor til;

- Form.

Derfor spiller noen av dem som har sett best ut på treningene i La Baule.

Og siden søndag har Leo vært den piggeste.

- Ja, sier Olsen. - Leo har hatt en flott stigning. Og det ser ut til at han bare blir bedre og bedre. Akkurat det er veldig viktig for oss.

- Jeg ser også at vi kommer til å bytte inn folk for å holde tempoet oppe. Jeg har mange gode spillere å velge mellom. Og bare det at vi har 22 mann uten en eneste skade er fantastisk.

Og veldig uvant.

Mye bedre enn sist

- Jeg har snakket med et par av dem som ble vraket, sier Drillo. - Gutta tar det greit. Og noen av spillerne har visst at de skulle spille i et par dager. Andre har levd under presset om at sjansene deres var 50/50.

Verden ville vite om Drillos har blitt bedre siden de utskjelte forestillingene i Amerika. Spesielt de fra Marokko, Skottland og Brasil.

- Forskjellen er ikke så stor - vi spiller jo på samme måten, sier Drillo. - Men - denne gangen har vi spillere med bedre offensive kvaliteter enn sist. Og så har vi mer erfaring, det teller litt det også.

Og;

- Defensivt holder det som i USA.

Høye ord fra en lav mann 26 timer før avspark. Og - her kommer det mer;

- Laget vårt er godt, det er ingen tvil om det. Vi har de kvalitetene som skal til. Men Marokko på sitt beste er også veldig gode.

- På det verste ville de ha problemer med Mjøndalen.

Mellom bakken og svensk TV

Hva Marokko vil gjøre ser Olsen som ett av to. Og - begge deler passer Drillos.

- Jeg tror de vil gå ut forsiktig og ligge bakpå. Da er det viktig for oss å stresse tempoet i kampen. Men de kan også prøve å ta oss tidlig for å hindre at langpasningene våre kommer som de skal.

- Det kan være en fordel. Spillet på bakken kan bli viktigere enn mange tror.

Til svensk TV, som uten sine egne gjør et stort nummer av Drillos, blir det sjølsagt snakk om nabohat og den forhatte spillestilen. Drillo tar intervjuet på volley.

- Jeg ble trøtt av spillestilspørsmålene for lenge siden. Og det er bare tull at jeg er en svenskehater. Jeg ser at det har vært sagt, men det stemmer ikke. Og så har jeg jo blitt rundere og mer diplomatisk med åra jeg også, sier Drillo.

- Jeg er ikke lenger så spennende som jeg var.

Drillo instruerer: - Marokko på sitt verste ville ha problemer med Mjøndalen.