Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En kamp jeg måtte ta

Ingvild Flugstad Østberg er glad for å være tilbake i langrennssirkuset, men er usikker på formen.

TILBAKE: En trist Ingvild Flugstad Østberg fortalte i november at hun hadde fått startnekt. Nå er hun tilbake. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TILBAKE: En trist Ingvild Flugstad Østberg fortalte i november at hun hadde fått startnekt. Nå er hun tilbake. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Lille julaften ble det klart at Ingvild Flugstad Østberg gjør comeback i langrennssirkuset etter startnekten hun fikk tidligere i vinter.

Hun er én av ti norske kvinneløpere som skal gå Tour de Ski, som sparkes i gang i Lenzerheide i Sveits i morgen.

I ettermiddag stilte hun opp på pressekonferanse for første gang etter at det ble klart at hun er tilbake.

- Det er veldig godt å være tilbake. Det er godt å se alle igjen, å gå på ski med alle utøverne og ha det gøy. Det var en merkelig følelse ikke å gå i Ruka i verdenscupåpninga, men å måtte se dem på TV, sier Østberg.

Gråtkvalt: Under pressekonferansen på Beitostølen måtte Ingvild Flugstad Østberg meddele at hun ikke får gått noen av skirennene i sesongstarten. Video: NTB Vis mer

Usikker på formen

- Nå gleder jeg med til å starte. Jeg vet ikke hvordan formen min er og hvordan rennene vil gå, men jeg først og fremst glad for å være tilbake og endelig kunne starte sesongen, sier Østberg.

Hun sier at det var viktig for henne å komme tilbake til Tour de Ski.

- Men helsen min har vært det viktigste. Tour de Ski er en tøff konkurranse. Jeg elsker å konkurrere og gå Tour de Ski, men hovedmålet mitt er å konkurrere igjen og ha det gøy, avslutter hun.

- Ingen drømmesituasjon

I en fellesseanse med norske medier i etterkant av pressekonferansen sendt på TV 2, sier hun:

- Det har vært litt av hvert. Det har vært veldig greit, men spesielt å se skirenna på TV-en. Det er rart: «Der går de og her sitter jeg». Jeg har hatt veldig lyst til å gå, men har prøvd å gjøre de tingene som har vært riktig for meg og for å komme tilbake. Det er veldig deilig nå, sier Østberg.

På spørsmål om hvilke grep hun har tatt for å komme tilbake, sier hun at treningsbelastningen er tatt ned, samt at det har blitt mindre reise som følge av startnekten.

- Jeg har fått god hjelp og har hatt et godt samarbeid med helseteamet, og har gjort de grepene som gjør at jeg kan stå her nå, sier Østberg, som påpeker at hun har trent under konkurransenekten, men at hun ikke har de samme forventningene til seg selv som hun ellers ville hatt.

Østberg sier at det var merkelig å trene på Beitostølen med viten om at hun ikke kom til å konkurrere de neste ukene.

- Det var merkelig. På en måte går du på ski og gjør det du skal, men samtidig … Det er noen år siden man ikke var med på åpningen på Beito. Det var ingen drømmesituasjon sånn sett, overhodet ikke. Det var en kamp jeg måtte ta, og den var jeg klar for, sier Østberg.

- Ikke optimalt

En gråtkvalt Østberg fortalte på pressekonferansen under sesongstarten på Beitostølen at hun ikke hadde passert helsesjekken som utføres jevnlig for landslagsløperne.

En måned seinere er hun altså igjen klar for å konkurrere. Landslagstrener Ole Morten Iversen utelukker ikke at det kan være aktuelt for Østberg å stå av underveis i touren.

- Forberedelsene til Tour de Ski har ikke vært optimale for Ingvild, og vi forventer ikke at hun skal prestere opp mot sitt beste enda. Vi tror at å få gått noen skirenn nå kan være viktig for henne, med tanke på bedre prestasjoner seinere i sesongen, så får vi vurdere touren underveis, sa Iversen i en pressemelding.

Saken oppdateres.

Disse stiller for Norge, kvinner:

Therese Johaug - IL Nansen

Heidi Weng - IL BUL

Maiken Caspersen Falla - Gjerdrum IL

Ingvild Flugstad Østberg - Gjøvik Skiklubb

Ragnhild Haga - Åsen IL

Astrid Uhrenholdt Jacobsen - IL Heming

Lotta Udnes Weng - Nes Ski

Tiril Udnes Weng - Nes Ski

Kari Øyre Slind - Oppdal IL

Anne Kjersti Kalvå - Lundamo IL, Team Veidekke Midt-Norge

Menn:

Johannes Høsflot Klæbo - Byåsen IL

Didrik Tønseth - Byåsen IL

Emil Iversen - IL Varden Meråker

Sjur Røthe - Voss IL

Hans Christer Holund - Lyn Ski

Simen Hegstad Krüger - Lyn Ski

Pål Golberg - Gol IL

Martin Løwstrøm Nyenget - Lillehammer Skiklub, Team Veidekke Innlandet

Sindre Bjørnestad Skar - Bærums Verk og Hauger IF

Erik Valnes - Bardufoss og omegn IF

  • Kvinnene går 10 km fellesstart i morgen klokka 12.45, mens herrene går 15 km fellesstart klokka 14.15.