Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En katastrofe for FCK om de ikke slår oss ut

Stabæk klare for møte med Solbakkens menn.

GIR FCK FAVORITTSTEMPELET: Fredrik Berglund kjenner godt til forventningspresset som hviler på FC København. Svensken mener FCK vil se på det som en katastrofe om de ikke tar seg videre på bekostning av Stabæk.Foto: Erik Berglund/Dagbladet
GIR FCK FAVORITTSTEMPELET: Fredrik Berglund kjenner godt til forventningspresset som hviler på FC København. Svensken mener FCK vil se på det som en katastrofe om de ikke tar seg videre på bekostning av Stabæk.Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU (Dagbladet.no): Stabæk - KF Tirana 4-0 (5-1 sammenlagt).

Stabæk gjorde som forventet og ekspederte KF Tirana ut av Champions League-kvalifiseringen med komfortable 5-1 sammenlagt. Det albanske mesterlaget ble ingen målestokk for fjorårets norske seriemester i Telenor Arena, men motstanden blir langt tøffere allerede kommende onsdag.

Da venter Ståle Solbakkens FC København i Parken til den første av to kamper som skal avgjøre om det blir et norsk eller et dansk innslag som fortsatt vil ha muligheten til å ta seg høstens gruppespill i Champions League. Vinneren av oppgjøret går videre til en fjerde og siste kvalifiseringsrunde, mens taperen skal ut i playoff om spill i nyopprettelsen Europa League.

Fredrik Berglund spilte for dansk klubbfotballs flaggskip fra 2006 til 2007. Svensken, som tegnet seg for én scoring mot KF Tirana i kveld, regner Stabæk som soleklare underdogs foran neste ukes «slaget om Norden».

- Jeg kjenner de fleste på FCK. Det er et godt lag, og det vil være en katastrofe for dem hvis de ikke slår oss ut. De mener helt klart at Stabæk er et lag de skal slå, sier Berglund til Dagbladet.

- De tror de er det beste laget i Norden. De er ikke kjepphøye, men det gjør noe med deg når du tar på deg trøya deres. Det er en veldig stor klubb, legger han til.

Berglund tror på ingen måte at Solbakkens menn kommer til å ta lett på oppgaven mot Stabæk.

- De har likevel respekt for oss. Det er to gode lag - kanskje de beste i Norden for tiden, poengterer spissen, som for alvor har funnet tilbake til målformen som har gitt ham et tosifret antall landskamper for Sverige.

- Passer oss godt
Han tror også at spillestilen til de danske gigantene står godt til Stabæk.

TOMÅLSSCORER: Midtstopper Pontus Segerström er på langt nær den mest målfarlige i Stabæk, men mot KF Tirana ble det to fulltreffere.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TOMÅLSSCORER: Midtstopper Pontus Segerström er på langt nær den mest målfarlige i Stabæk, men mot KF Tirana ble det to fulltreffere.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- FC København spiller i en 4-4-2-formasjon, noe som passer oss veldig godt. Jeg håper vi får et god resultat der nede, da kan det virkelig bli en god kamp her.

- Hva er et godt resultat i Parken?

- Holder vi nullen, så er jo det helt fantastisk. Men det viktigste er kanskje at vi scorer et mål. Da kan vi også tåle å tape 3-1, da skal de få en skikkelig kamp her hjemme på Telenor Arena.

Svensk festaften
Kvelden i kveld tilhørte så definitivt Stabæks svensker. Pontus Segerström ganger to, Fredrik Berglund og Pontus Farnerud sørget for at det endte med solide 4-0 til hjemmelaget mot stadig mer tafatte Tirana-spillere.

- Det er jo vi som leverer for tiden, og nå er jo snart Johan Andersson klar igjen, så dette skal bli bra! understreker Segerström overfor Dagbladet.

Midtstopperen sto bokført med ett fattig tippeligamål og to scoringer i cupen før kveldens kamp. Derfor kom det som en overraskelse på de fleste, inkludert Segerström selv, at han skulle slå til med en scoringsdobbel i løpet av to små minutter mot KF Tirana.

- Å score to mål var hadde jeg ikke drømt om i mine villeste drømmer. Dette hadde jeg aldri trodd. Jeg hadde vært kjempefornøyd bare jeg hadde fått ett. Dette var bare fantastisk, sier Segerström.

Holdt ord
- Vi skal være direkte, angripe fra start, og satse på en tidlig scoring, sa Daniel Nannskog til Dagbladet foran kveldens returoppgjør i Champions League-kvalifiseringen mot KF Tirana.

FLOTT FORSPILL: Daniel Nannskog legger inn til Fredrik Berglund som enkelt satte inn 3-0 i det som var kampens vakreste angrep på Telenor Arena.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FLOTT FORSPILL: Daniel Nannskog legger inn til Fredrik Berglund som enkelt satte inn 3-0 i det som var kampens vakreste angrep på Telenor Arena.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Nannskog holdt så definitivt ord på vegne av lagkameratene da Stabæk brukte sine albanske motstandere som treningskjegler ute på gulvteppet i Telenor Arena.

Den forhåndsvarslede tidlige scoringen kom allerede før kvarteret var spilt. Innledende, offensive Stabæk-dødballer hadde avdekket at KF Tirana virket mer opptatt av å se på ballen enn å følge motstanderløp inn i eget felt. Derfor var det bare et tidsspørsmål før vertene visste å utnytte de åpenbare svakhetene i motstanderens defensiv.

To ganger Segerström
Daigo Kobayashi har først og fremst imponert som en pålitelig dødballeksekutør i løpet av sine første måneder i Stabæk-drakt, og japaneren hadde finninnstilt foten da han fant en fullstendig umarkert Pontus Segerström foran mål.

Midtstopperen gikk for en enkel og effektiv løsning i form av en kontrollert bredside som keeper Neldi Nallbani ikke var i stand til å avverge.

Der det enkle viste seg å være det beste for Segerström på 1-0, var vanskelighetsgraden hevet atskillige hakk bare to minutter seinere, selv om han må sies å ha hatt marginene på sin side.

AVSKJED: Christian Keller spilte sin siste kamp for Stabæk i kveld og ble takket av lagkameratene. Den anvendelige kommer til å bli savnet på Fornebu når han nå forsvinner til tyrkisk fotball.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
AVSKJED: Christian Keller spilte sin siste kamp for Stabæk i kveld og ble takket av lagkameratene. Den anvendelige kommer til å bli savnet på Fornebu når han nå forsvinner til tyrkisk fotball.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Nok en gang fikk Stabæk et frispark ute på kanten og KF Tirana pakket sammen på femmeteren for å unngå å havne i samme felle som på ledermålet.

Da valgte Pontus Farnerud i stedet å legge en flat ball mot Daigo Kobayashi som lå og vaket rundt straffemerket. Japaneren snublet i vei en svak avslutning som ville ha gått utenfor mål hadde det ikke vært for en lynrask reaksjon fra Segerström. Svensken, som har slitt med en alvorlig kneskade siden i fjor, fikk nok en opptur da han hælsparket inn dobling av ledelsen og en avgjørelse av kampen.

Ineffektive
Fjorårets norske seriemester fikk lett spill mot et ytterst tamt og dårlig organisert KF Tirana, og bare ineffektive Stabæk-angripere sørget for at ledelsen holdt seg på 2-0 fram til det gjensto et par minutter av første omgang.

Da ble imidlertid et glissent Telenor Arena servert et Stabæk-angrep av godt fjorårsmerke da det gikk lynhurtig i lengderetning på få berøringer.

Christian Keller, som spilte sin siste match i blått og mørkeblått i kveld, stusset fri en rettvendt Daniel Nannskog i bakrommet.

Stabæk-spissen nådde igjen ballen nesten nede ved dødlinja, så opp, orienterte seg og fant spissmakker Fredrik Berglund med en «ferdigscoret» pasning. Berglund, som inntil da hadde hatt sine misbrukte muligheter, satte ballen kontrollert i mål bak en sjanseløs Nallbani.

Transportetappe

3-0 til pause var ikke et mål for lite, men mer enn godt nok for et Stabæk-lag som brukte minimalt med krefter etter hvilen.

Selv om det lå potensielt mange mål i lufta under halltaket på Fornebu, var en Pontus Farnerud-kanon etter et innøvd cornertrekk ti minutter ut i annen omgang det eneste som kom av uttelling de siste 45 minuttene.

KF Tirana spilte seg etterhvert mer inn i et oppgjør der vertene havnet i et slags transportetappemodus, men med unntak av et småfrekt lobbforsøk, fikk Jon Knudsen lite å henge keeperhanskene i.

Da Laurent Mohellebi ble utvist etter bare fem minutter på banen drøyt kvarteret før slutt for en håpløs tofotstakling med påfølgende nedskallingsforsøk mot Christian Keller, var det imidlertid lite fotball å hente ut av desillusjonerte og utslåtte verter.

For Stabæks del venter nå en langt mer voksen oppgave om drømmen om gruppespill i Champions League skal bli virkelighet. Ståle Solbakkens FC København er neste hinder på veien i det som blir et slag om hegemoniet i skandinavisk fotball.


- Jeg regner FCK som en knapp favoritt, men lagene kjenner hverandre godt og det blir sikkert jevne kamper. Det er nok en fordel for oss å spille hjemme på det raske kunstgresset i siste kamp, sa Segerström.

Stabæk møter FC København borte i første kamp onsdag om en uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!