-  En katastrofe

Sven-Göran Eriksson har allerede tatt ut sitt drømmelag til Tyskland-VM. Og etter fiaskoen mot Danmark er det godt at det er ti måneder til.

For i går ble det dansk fest i Parken i København i kveld. I løpet av sju minutter av 2. omgang ble det stille i den engelske enden av stadion. Dennis Rommedahl scoret danskenes første etter 60 minutter. Tre minutter etterpå økte Jon Dahl Tomasson ledelsen, før Michael Gravgaard gjorde den engelske fadesen komplett i det 67. minutt. Wayne Rooney reduserte riktig nok like før slutt, men det ødela ikke den danske festkvelden. For de hadde nemlig mer på lager. Søren Larsen fastsatte sluttresultatet til 4-1 i det siste minutt.

Største tap på 25 år

- Jeg er veldig lei meg og sint med tanke på 2. omgangen vår. Den var en katastrofe. Vi var på feil steder, forsvarte oss dårlig og mistet ballen. Vi gjorde ikke noe riktige på 30-35 minutter, sa England-sjef Sven-Göran Eriksson etter kampen. Dette var Englands største tap siden de tapte med samme sifre for Wales i 1980. Kaptein David Beckham sier spillerne ble slått i bakken av den danske turboen, etter at England hadde kontroll i den første omgangen. - De scoret noen raske mål, og det var det. Vi gjorde ingenting av det manageren hadde fortalt oss på forhånd, sier Beckham.

11 favoritter

Før kampen ga Eriksson også andre beskjeder. På en pressekonferanse i forkant av gårsdagens privatkamp røpet han sine 11 favoritter. Dermed legger den engelske landslagssjefen press på sine viktigste menn foran VM-sesongen. - Dersom vi skulle tatt ut de beste 11 nå, tror jeg vi alle ville valgt det samme laget. Og han har i alle fall sitt lag klart: - For meg ser det slik ut: Paul Robinson i mål, forsvarsrekka består av Gary Neville, John Terry, Rio Ferdinand og Ashley Cole, på midtbanen David Beckham, Steven Gerrard, Frank Lampard og Joe Cole - og Wayne Rooney og Michael Owen på topp, sier Eriksson. England ligger for øyeblikket på andreplass i kvalifiseringsgruppe 6, to poeng bak Polen - med én kamp mindre spilt. - Det er viktig å si at jeg med dette ikke har tatt ut laget for mai 2006 - bare slik jeg ser det nå, med basis fra fjorårssesongen. Nå har disse spillerne en hel sesong på å vise at de fortjener plassene sine, sa Eriksson. I går fortjente ingen noen ting.

 SJU FÆLE MINUTTER: Dennis Rommedahl scorer 1-0 mens Englands keeper David James er på skogtur. Sju minutter etter leder danskene hele 3-0. Foto: BPI/Digitalsport
SJU FÆLE MINUTTER: Dennis Rommedahl scorer 1-0 mens Englands keeper David James er på skogtur. Sju minutter etter leder danskene hele 3-0. Foto: BPI/Digitalsport Vis mer
DRØMMELAG:Sven-Göran Eriksson har allerede tatt ut sitt drømmelag til Tyskland-VM. Og etter fiaskoen mot Danmark er det godt at det er ti måneder til.