En kipp for minneboka

Espen Hoff serverte godvarene da Lyn vant thriller på Ullevaal.

ULLEVAAL (Dagbladet.no) FC Lyn Oslo - Stabæk 3-2.

En titt på terminlisten kunne ha gitt grå hår i hodet på de fleste Lyn-fans, men en god førsteomgang på Ullevaal mot Stabæk fikk roet de få frammøtte på tribunen - i denne omgang.

Snudde trenden

Lille Espen Hoff plukket avslutningen fra øverste hylle da han sendte Lyn et steg nærmere ny kontrakt i Tippeligaen på Ullevaal. Fra seksten meter kippet han ballen i en høy bue over keeper da han sendte hjemmelaget opp i 2-0 etter 41 minutter.

Dermed slo hovedstadslaget Stabæk for første gang på fire forsøk, og stoppet sin egen tapsrekke på tre kamper.

Gjestene fra Bærum virket preget av stundens alvor i medaljekampen i den første omgangen, og det straffet seg etter 36 minutter. Skadeforfulgte Tommy Berntsen fikk hodet på et innlegg ved sekstenmeterlinja, og styrte headinga kontrollert over keeper Jon Knudsen og inn i mål.

Bare minutter senere doblet Hoff med kampens prestasjon. Han fikk kontroll på ballen, snudde seg og la akkurat nok kraft i vippen til at den dalte inn i målet til 2-0.

- Det var litt skrått hold, og jeg hadde tenkt til klinke til, men jeg så at keeper stod litt langt ute, fortalte hovedpersonen selv etter kampen.

SNUDDE TRENDEN: Espen Hoff gratuleres etter å ha satt inn 2-0 mot Stabæk. Scoringa bidro til en etterlengtet seier, etter tre strake tap. Foto_ KYRRE LIEN / SCANPIX
SNUDDE TRENDEN: Espen Hoff gratuleres etter å ha satt inn 2-0 mot Stabæk. Scoringa bidro til en etterlengtet seier, etter tre strake tap. Foto_ KYRRE LIEN / SCANPIX Vis mer

Negativ energi

Stabæk-trener Jan Jönsson var svært skuffet over sitt lags prestasjon i den første omgangen. Spillemessig var de langt under pari, men det var mentaliteten som skuffet svensken.

- Vi står ikke sammen. Når vi gjør feil brer det seg en negativ energi, og det var det jeg merket i den første omgangen, forklarte han etter kampen.

Dette tok han også opp med laget i pausen, og ordene gjorde åpenbart inntrykk på spillerne.

Andreomgangen ble tidvis nemlig et veritabelt løp mot hjemmelagets mål, men Lyn kjempet for poengene med nebb og klør. De klarte å holde unna baklengsmål til det var ti minutter igjen. Da sneik den notoriske måltyven Daniel Nannskog seg inn i feltet og styrte inn et innlegg via stolpen til redusering.

Dermed var det kamp igjen, og det var duket for ti frenetiske sluttminutter.

Lyn økte nemlig til 3-1 etter en giftig kontring. De jobbet seg opp langs høyrekanten, og innbytter Endre Fotland Knudsen sto klar på seksten meter da innspillet kom. Han bredsidet kaldt ballen inn ved stolpen til sin høyre, og dermed virket det hele avgjort.

Spenning mot slutten

Men Stabæk nektet å gi seg uten sverdslag, og fikk en redusering etter 86 minutter da Lyns Indridi Sigurdsson styrte ballen forbi egen keeper. Nærmere kom ikke Stabæk, og dermed kunne Lyn puste lettet ut da dommer Sandemoen blåste av for full tid.

Espen Hoff var godt fornøyd med hjemmelagets innsats, og spår at laget vil komme sterkere tilbake, etter en skuffende sesong. For selv om det var veteranene som bygget fundamentet i den første omgangen, så var det en av Lyns mange talentfulle unggutter som sikret de tre poengene i kveld. For Lyn har enda ikke helt justert balansen de mistet da Stefan Gislason forsvant i sommer.

- Vi har ikke tatt så mange poeng, men vi har mange unge spillere som spiller. Vi kommer til å bli gode, spår Hoff.

I dag kan han selv ha gjort nok til at Lyn får bli gode i den øverste divisjonen.

- Må stå sammen

I Stabæk varsler Jönsson på sin side en jakt etter samholdet som sviktet i de første 45 minuttene i dag. Laget har gått gjennom to tøffe kamper mot Lillestrøm den siste uka, og virket mentalt utslitt trass i at Jönsson hadde fokusert på slitasjen kampene ville medføre.

For det var positivitet som gjorde Stabæk sterke før ferien, i form av at man kunne feile individuelt uten at medspillere gikk sure.

- Vi gjør oss dårligere ved å ikke stå sammen, og det er det jeg er opptatt av, oppsummerte Jönsson.