– En klassikerløype for Kristoff og Edvald

VM-testen i Bergen blir våt, tøff og avslørende om norske sjanser neste år.

VM-TEST: Åpningsetappen av Tour des Fjords avsluttes med en runde gjennom neste års VM-løype. Bildet er fra starten på fjorårets Tour des Fjords. (Foto: Tour des Fjords).
VM-TEST: Åpningsetappen av Tour des Fjords avsluttes med en runde gjennom neste års VM-løype. Bildet er fra starten på fjorårets Tour des Fjords. (Foto: Tour des Fjords). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Regn, VM-stemning og fare for knall og fall. Det høres kjent ut. Iallfall for de som husker verdensmesterskapet i Oslo. Onsdag ettermiddag er sykkelverdenens øyne igjen rettet mot Norge. Denne gang mot Bergen, der åpningsetappen i Tour des Fjords har målgang på Bryggen etter én forsering av VM-rundløypen.

Ett år og 16 dager før det virkelig store arrangementet blir dette en myk generalprøve. Det internasjonale sykkelforbundet UCI kommer for å inspisere gjennomføringen. Dette blir sannsynligvis også en våt førpremiere, værmeldingen for onsdag viser regn – mye regn.

– Vi får testet løypen på verst mulig tidspunkt, sier Torjus Larsen til procycling.no, sportsdirektør for Bergen2017 og medlem av komiteen som tegnet opp løypen.

– Denne testen blir bra for oss som organisasjon. Det blir neppe ni dager med oppholdsvær i september neste år uansett.

Tour des Fjords-etappen starter på Os og krysser både Fanafjellet og Gullfjellet før ankomst Bergen. Mens den originale VM-løypen begynner på Kollsnes nord i Øygarden. Lengden på den lokale runden er 19.5 kilometer, onsdag er den besatt med over 350 frivillige vakter som skal sikre trygge veier for rytterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer