- Stortinget kan gripe inn for å starte fotballsesongen

- En klovn

- Raja må gi seg nå, sier stortingsrepresentant Helge André Njåstad (Frp). Han angriper idrettsminister Abid Raja (V) for å forsømme toppfotballen. Han truer med å ta saken til Stortinget.

ANGRIPER RAJA: Helge Andre Njåstad (FrP) mener Raja har gått tom for argumenter når han sier toppfotballen må vente med å komme i gang fordi liv og helse må gå foran. Her er de to fra budsjettforhandlinger i Stortinget i 2018. Foto: NTB Scanpix
ANGRIPER RAJA: Helge Andre Njåstad (FrP) mener Raja har gått tom for argumenter når han sier toppfotballen må vente med å komme i gang fordi liv og helse må gå foran. Her er de to fra budsjettforhandlinger i Stortinget i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg føler at Raja roter kraftig. Han har dekket seg bak at han følger helsemyndighetenes råd om å vente med å åpne opp toppfotballen. Når Folkehelseinstituttet nå har godkjent smittevernopplegget til fotballen, ser jeg ingen grunn til å holde igjen. I denne saken framstår Raja mer som en klovn enn som en idrettsminister, sier Njåstad til Dagbladet.

Njåstad sikter til at FHI overfor blant andre VG har sagt at de mener full toppfotball-aktivitet kan starte opp igjen, «så lenge smittevernplanen til Norges Fotballforbund følges».

Kultur- og idrettsminister Raja reagerer på utsagnene fra Frp-politikeren.

- Njåstad tegner et bilde jeg overhodet ikke kjenner meg igjen i, sier Raja til Dagbladet.

Raja frykter for å miste kontrollen over corona-pandemien om man ikke går riktig fram.

- Nå har vi investert så mye i å få pandemien under kontroll. Da kan vi ikke la en enkelt sektor bestemme hva som skal åpnes opp. Vi må gjøre det på ansvarlige måter. Det er ikke slik at jeg ruger på beslutningene og er treig. Vi må ta en politisk samlet beslutning hvor alle hensynene teller, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer