En koloss av en hest

Ser uovervinnelig ut i V65 på Jarlsberg.

ET BERG AV MUSKLER. Alle ser opp til storvokste Yarrah Boko. Han ser helt uslåelig ut i V65-opmgangen på Jarlsberg onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
ET BERG AV MUSKLER. Alle ser opp til storvokste Yarrah Boko. Han ser helt uslåelig ut i V65-opmgangen på Jarlsberg onsdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

|||• Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Storvokste Yarrah Boko har en mankehøyde på hele 1,72 meter. Det er egnet til å skremme de fleste foran V65-5 på Jarlsberg onsdag.

Kolossen reddet Elitloppsdagen på Solvalla med den eneste norske seieren. Coctail Jet-sønnen viste at han kan ta opp kampen mot de aller beste, og banke seiersvante svensker gule og blå.

Stortalentet til Trond Anderssen har en billig oppgave i langløpet som utgjør V65-5 på onsdag.

-    Yarrah Boko har tatt løpet og reisen til Solvalla fint. Han både spiste og drakk godt på turen, og tok seg sågar tid til en real lur i boksen midt på dagen, forteller trener Trond Anderssen.

Slik oppførsel har bare klassehester, og de hestene som har noe spesielt i seg.

Disse hestene utmerker seg ved å være helt kalde og rolige i de fleste situasjoner. Uten sammenligning for øvrig vet vi at en Elitloppsvinner ved navn Steinlager presterte å legge seg til å sove i boksen sin foran mylderet av fotografer og nysgjerrige foran Elitloppsfinalen.

-    Yarrah Boko har utviklet seg veldig fint, og blir bare finere og finere for hvert løp. Sporet ble ikke det beste, men distansen passer som hånd i hanske for ham.

Yarrah Boko har trengt tid, stor og tung som han er. Nå har endelig kroppen satt seg. Det var også grunnen til at han trøblet seg bort litt i treårssesongen med mange galopper.

Nå har han fått en god vinter på seg med masse trening, og vi har ennå til gode å se ham sliten, både i trening og i løp, foteller  Trond "Bullern" Anderssen.

Det er ingen hemmelighet at kretsen rundt Yarrah Boko satser fremover mot svensk Derby.

-    Vi jobber mot det, og er man travtrener, må man være optimistisk. Han kommer ikke til noe dekket bord, og det blir tøft. Men jeg tror Yarrah klarer 1.13 over stayerdistanse til høsten. Det bør rekke en bit.

Yarrah Boko er en stor hest som trenger mye krefter for å bære kroppen sin. Som 3-åring hadde han ikke det. Han legger mye mark under seg. Kjører man 1.20 med ham, kjennes det ikke ut som det går fortere enn 1.30, forteller Anderssen.

-    Hvordan trenes Yarrah Boko?

-    Han trenes fire dager i uka. En dag på rettstrekka hvor han får intervaller på 1600 meter, de tre andre dagene får han trening i skogen med korte intervaller en dag, lange intervaller en dag, og en tur i trykkvogna den tredje dagen.

-    Yarrah Boko har en utrolig spenst i steget, og er en av de beste hestene jeg har trent. Jeg har tidligere sammenlignet styrken hans med styrken som Luckpenny San hadde, opplyser treneren som benytter sjansen til å skryte av hestens oppasser, Darius Tamulevicius.

-    Darius gjør en fantastisk jobb med ham, og har hatt ham siden han var halvannet år.

-    Han møter enklere selskap nå enn sist. Jeg tror på en meget god vinnersjanse, sier Bulllern.

Han advarer også for Vicky Diablo, som starter i V65-3.

-Hun holder fin form for dagen. Hun ble for lett i balansen på Biri sist, derav galoppen. Vi forandrer det til denne gang.

Jeg anbefaler tidlig strek på bongen, avslutter Bullern.