Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En komité skal lede CONCACAF i vente på nytt presidentvalg

Jeffrey Webb arrestert i mai.

Fotballforbundet CONCACAF kommer ikke til å velge ny president før tidligst i mai neste år. I mellomtiden vil en komité lede organisasjonen.

De tre sist valgte presidentene i organisasjonen er alle i søkelyset, enten under etterforskning eller holdt i forvaring, etter mistanker og anklager om utstrakt korrupsjon innen fotballen.

Den sittende presidenten Alfredo Hawit fra Honduras ble arrestert i Zürich i forrige uke. Han var i Sveits i forbindelse med et styremøte i FIFA.

Den forrige presidenten, Jeffrey Webb fra Caymanøyene, ble arrestert allerede i mai og sendt til USA. forgjengeren hans, Jack Warner, skal gjennom en høring etter krav om utlevering til USA i februar hjemme i Trinidad og Tobago.

Webb og Warner ble siktet allerede i mai, i den store politiaksjonen i Sveits i forbindelse med FIFA-kongressen der. De to, sammen med flere, andre ble tiltalt i forrige uke. CONCACAF-region er fotballens regionale overbygning for Nord- og Mellom-Amerika samt Karibia.

CONCACAF har selv bestemt at en komité bestående av de styremedlemmene som ikke er omfattet av skandalen skal lede organisasjonen sammen til en ny president og et nytt styre er valgt.

Den neste kongressen i CONCACAF er planlagt til 12. mai neste år i Mexico.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media