-  En komplett spiller

Magne Hoseth fikk glitrende skussmål i motsetning til F.C. København, som fikk nok et slag i trynet.

VIBORG (Dagbladet): Magne Hoseth brølte et ordentlig fyord i ren frustrasjon på vei mot garderoben. For det var ikke en slik debut han hadde drømt om, til tross for at dansk TV3 ga han sjampis for innsatsen.

-  Klart det betyr en del å bli kåret til banens beste i debuten, men jeg hadde foretrukket å spille dårlig mot at vi tok seieren, sier Hoseth etter at den første skuffelsen var dusjet bort.

Slepen tekniker

For det var mye positivt, spesielt i første omgang. Køben-supporterne ble lovet en slepen tekniker fra Norge, og fikk svaret de hadde håpet på - i alle fall nesten. I det 74. minutt kunne Hoseth blitt deres konge og frelser. På stillingen 2- 2 slår han vegg og omsetter sjansen over mål. Viborg gir isteden Hoseth en rett i fleisen vel 10 minutter seinere.

-  Det er positivt at jeg kommer til sjanser, men skuffende at jeg ikke klarer å score. Jeg føler det gikk bra for egen del, men det er klart vi skal slå et lag som Viborg når vi leder 2- 0. Andre omgangen er langt under pari, men vi kommer til å kjempe i toppen, garantert, sier Hoseth, som tilbakeviser at onsdagens Champions League-smell murret i bakhodene på lagkompisene.

Stor profil

Og TV3s fotballkommentator Jens Jørgen Brinch garanterer at Hoseth blir en stor profil i dansk fotball. Hør bare her:

-  Han virker som en komplett fotballspiller. God teknikk, godt skudd, god taktisk og flink til å vende spillet.

-  Blir han større enn Myggen?

-  Vanskelig å si, men han har noe, utstråler selvtillit. Han kommer til å bli en stor profil, definitivt større enn Tobias Linderoth, sier Brinch.

Også trener Hans Bache var fornøyd med debuten til mannen han sier vil bli en hit i Danmark, men han var naturlig nok ikke like sprudlende som Brinch, øverste sjefen for nok en stjernesmell.

-  Mye positivt

-  Magne var veldig synlig i første, totalt sett en god debut. Han har bare hatt 4- 5 treninger med oss ennå, og både han og Tobias trenger litt tid på å kjøres i hop, men det var mye positivt, sier Bache.

For istedetfor å reise kjerringa, står F.C. København fortsatt uten seier i Superligaen. FCK-krisen, kaller avisene det. Selv tar Bache aldri ordet krise i sin munn, men innrømmer i alle fall at laget sliter defensivt.

-  Normalt lukker du butikken på 2- 0. Så kommer to scoringer ut av ingenting. Vi slipper inn for mange mål, ingen tvil om det. Men tapet har ingenting med at vi var stressa over det som skjedde onsdag, sier Bache.

Trenerkollega Åge Hareide har større grunn til å smile over gårsdagen. Hoseth er i slag foran landskampen mot Belgia. Og den har Hoseth planer om å spille.

-  Føler i alle fall ikke at jeg har spilt meg ut. Og dette landslaget er helt klart godt nok til å klare hele kvaliken. Vi blir ingen kasteball, sier banens beste, Magne Hoseth.

STORSPILTE TROSS TAP: Magne Hoseth får gode skussmål i debuten for København - selv om laget ikke maktet å hamle opp med Viborg. Her klemmer han Jesper Bech (t.h.) og Lars Jacobsen etter at Bech hadde satt inn 1- 0.