FORNØYD: Christina Vukicevic var godt fornøyd med sesongåpningen på Bislett,  og gleder seg til fortsettelsen fram mot EM i Barcelona.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FORNØYD: Christina Vukicevic var godt fornøyd med sesongåpningen på Bislett, og gleder seg til fortsettelsen fram mot EM i Barcelona.Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

- En kul og brutal sesongåpning

Og Vukicevic har et nytt våpen - starten.

||| BISLETT (Dagbladet): Christina Vukicevic satte ikke norsk rekord. Hun vant ikke korthekken på Bislett heller, men 12,91 sekunder var både en kul og brutal sesongåpning for henne, som hun selv beskrev det.

Aldri har hun åpnet bedre mot de første hekkene, og hun viste at hun har mye å hente i kamp mot de aller beste. Amerikanske Lolo Jones gikk til topps med 12,66 sekunder, mens Vukicevics tid holdt til sjetteplass.

- Starten min satt som et skudd. Det var utrolig bra, for det er jo nettopp starten og de første meterne jeg har trent mest på til nå, og som jeg har slitt med, sier hun etter det første skikkelige løpet hennes utendørs i år.

Hun slet med en skade så å si hele vinteren, noe som gjorde at hun måtte ta et langt treningsavbrekk i april. Det førte også til at hun måtte utsette sesongstarten, men årsdebuten på Bislett fredag var lovende.

- Dette viste at det var riktig å utsette åpningen, sier Vukicevic til Dagbladet.

- En sjuer
- Jeg visste jeg ikke ville holde helt inn, men det er starten som har vært et problem med meg før. Nå viser det seg at den treningen vi har gjort har hjulpet. Jeg vil si at dette var et løp omtrent midt på treet. Skal jeg gi det en karakter, må det bli en sjuer. Jeg trenger fortsatt en del hekkpasseringer både på trening og i konkurranser før det blir helt topp, men nå er det bare å kjøre på videre, sier Christina.

- Dette løpet må dere se på bakgrunn av at jeg bare har trent kvalitet i en måned. Likevel klarte jeg meg så bra i dette tøffe feltet. Jo, det var en både kul og brutal sesongåpning blant verden beste, sier hun.

- Det er morsomt å være i gang igjen, og det aller beste var at jeg slo den hardeste konkurrenten min i EM, tyske Carolin Nytra, sier det norske EM-håpet.

Nytra blir regnet som medaljekandidat i EM og løp inn til 13,14 sekunder fredag. Hun ble utklasset av Vukicevic. Det lover godt både foran lag-EM i Bergen om 14 dager og EM i Barcelona i slutten av juli.

- Det er et pluss å slå den hardeste EM-konkurrenten min så klart. Det tar jeg med meg på plussiden, sier hun.

Fantastisk
- Det har vært en del usikkerhet rundt Christina etter det som skjedde i vinter, men hun åpnet veldig bra her. De første hekkpasseringene hennes, og den starten hun presterte her på Bislett, var fantastisk, mener pappa og trener Petar Vukicevic.

Han legger ikke skjul på at han er kjempefornøyd med den solide sesongdebuten datteren presterte. Aldri tidligere har hun løpt så fort i sesongdebuten sin.

- Christina var ikke mer enn to meter bak de beste, og det kan vi leve med i sesongåpningen. Nå får vi dessuten tre uker til å trene på, for det blir ikke mer nå før lag-EM i Bergen, så dette lover godt, sier Petar Vukicevic til NTB.

- Det som er viktig nå er at Christina er skadefri, så det er bare å kjøre på videre. Hun er også litt tung av treningen foreløpig. Likevel klarer hun dette. Jo, det ser bra ut, sier han.