STORLØPSKUSK. Svenske topptrenere benytter seg av Per Oleg Midtfjeld. De husker godt herjingene hans med Steinlager. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
STORLØPSKUSK. Svenske topptrenere benytter seg av Per Oleg Midtfjeld. De husker godt herjingene hans med Steinlager. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

En kusk for store anledninger

Som det er på Bjerke onsdag kveld.

Klikk her og bli med i kampen om gigantgevinster i ekstra V75-omgang!

De svenske topptrenerne Åke Svanstedt og Lutfij Kolgjini er opptatt på annet hold og vet hvem de skal benytte som lånekusk.

Det er storløp på Bjerke og da setter de opp norske Per Oleg Midtfjeld.
-Jeg er smigret over at de vil benytte meg og gleder meg til denne kvelden, sier Midtfjeld til Dagbladet.

Men her hjemme er han ikke så heit som lånekusk.
Ikke så heit som han skulle ha ønsket.
-Jeg skulle gjerne kjørt for flere, og jeg reiser rundt, om noen vil sette meg opp, forteller Midtfjeld.
Dette er mannen som feide rent bord med Steinlager i Norge, Sverige, Danmark og Frankrike. Den norske kusken gjorde knapt feil og viste en iskald innstilling til de store prestisjetunge løpene.
Det husker karer som Svanstedt og Kolgjini godt.

Onsdag dreier mye seg om karen fra Mysen. Han kjører også hester fra egen stall med vinnersjanser.

Her er Midtfjelds vurderinger:

- Merger Blue Chip har store fartsressurser. Hun skal være med i toppen i dette hoppeløpet. Men det er et par momenter som gjør det noe usikkert. Det er første gang hun volter, og jeg er litt usikker på om hun er testet over mellomdistanse. Jeg har ikke snakket med Åke Svanstedt. Han har bare satt meg opp.
Västerbo Face It var god sist. Jeg har sett ham på video. Sprint er vel kanskje ingen fordel. Men blir det høy fart i løpet, vil han avslutte fort. Jeg har heller ikke snakket med Kolgjini. Også han bare setter meg opp.
He's A Gangster er veldig opp og ned. Han står bra til navnet. Gjør han det han kan, kjemper han langt framme. Men dette er en veldig typisk outsider, vurderer Midtfjeld om lånehestene.

To sjanser fra stallen

Han har også to hester med fra egen stall. Og begge kan vinne, om det bare klaffer litt.
- Deux hadde jeg hatt stor tro på, om sporet hadde vært bedre. Spor elleve og sprint hører dårlig sammen. Da må mye klaffe. Men hun har vinnerform.
Soutnern Rocketop er en stor, stor outsider. Det dreier seg om debut i voltestart for en slik hissigpropp. Det kan i verste fall hende, at jeg ikke får vendt ham rundt en gang. I trening snur han greit. Men det er noe annet med hester på siden og foran seg fra start. Men går den fasen bra, og han lar seg kjøre i feltet, er han jo veldig bra. Og han får vel ikke noe særlig bedre grunnlagsløp enn dette. Han var rolig og fin med åpent hodelag sist. Kanskje jeg forsøker ham med draskylapper i kveld, avslutter Per Oleg Midtfjeld.