- En kvadratmeter gress bare løsnet

Se gresset sprute og straffen suse opp under taket på Brann stadion.

BERGEN: (Dagbladet) Brann-Viking 0-0

Brann og Viking spilte som nervøse bunnlag, og delte poengene i en kjedelig fotballkamp.

Det er et typisk trekk at bunnlag ikke greier å score på gode målsjanser. Både Viking og Brann hadde sine sjanser til nettsus, men det er en grunn til at de to lagene ligger på nedre halvdel av tabellen; de savner begge noen kyniske spisser som kan avgjøre jevne kamper.

- Vi har en del å jobbe med, for å si det mildt. Samtidig er jeg stolt av de guttene som var på banen i dag og kjempet. Vi har seks faste spillere ute, og de som er på banen kjemper og sliter og sørger for at vi tar ett poeng mot Viking. Ett poeng er bedre enn null, men i dag burde vi ha vunnet etter å ha styrt kampen i 75 minutter, sa Rune Skarsfjord til Dagbladet etter kampen.

Ingen hadde råd å tape Hverken Brann eller Viking hadde lyst å tape tre viktige poeng i Bergen i kveld, men i første omgang var det Brann som var mest farlige. De rød-hvite presset høyt, og skapte et par farlige sjanser.

Men de savner fremdeles godformen til Kim Ojo. Han har ennå ikke funnet godformen, og virker tidvis slapp og umotivert. Så lenge ikke Ojo finner nettmaskene, er det få andre som kan overta som goalgetter. Og det blir det som kjent få poeng av.

Viking på sin side skapte et par gode sjanser i første omgang de også. Lagets kaptein, Indridi Sigurdsson, burde ha scoret fra syv meter alene med Piotr Leciejewski. Men ballen strøk rett utenfor høyre stang. Det var den farligste sjansen i kampens første 45 minutter.  Men det virket som om de var mest opptatt av å sikre bak enn å rykke i angrep for å score.

De første 45 minuttene lå Viking og snuste på kontringssjansene. Et bastant Brann-forsvar sørget imidlertid for å ikke la seg friste til å bli for offensive.

Puslete Det samme kampbildet fulgte etter pausen. Brann hadde banespillet og initiativet, men avslutningene ble for puslete og nervøse. Det samme gjeldt Viking de få gangene de kom til avslutning.

Etter 14 minutter handset Erik Mjelde i straffefeltet. Typisk for kampen greide André Danielsen å sette straffen ti meter over.

- Jeg planla å sette straffen høyt, men ikke ti meter over målet. Det høres alltid litt feigt ut å skylde på banen, men gressteppe var løst, og stamfoten skled bort under meg da jeg skulle sette straffen i nettet. Det var selvsagt kveldens nedtur, sier André Danielsen til Dagbladet.

SATT IKKE SOM DE SKULLE: Flere av avslutningene gikk over eller til siden for mål. 
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SATT IKKE SOM DE SKULLE: Flere av avslutningene gikk over eller til siden for mål. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Viking-manager Åge Hareide var ikke fornøyd med matta.

- Vi snakker om et gulvteppe på en ganger en meter som bare løsnet, teppet gled unna og dermed også ballen. Det ødela for oss. Det skjedde noe rart da Vålerenga var her også og det kunne like gjerne skjedd Brann, sier Hareide.

Flere sjanser De siste ti minuttene hadde begge lag flere sjanser til å score, men når alt kommer til alt, så var det like bra at det endte uavgjort. Eller dårlig. For begge lag.

Kun 10.418 tilskuere så Brann-Viking. Det er årets laveste tilskuertall på Brann stadion. Når man tar med at dette tallet inkluderer 8000 partoutkort, uansett om de møtte opp eller ikke, så er det skremmende lavt tilskuertall for de rødhvite som sliter i bunn av tabellen.

- Det gjorde godt å høre at folk jubler og heier på oss, selv om vi ikke presterer opp mot vårt beste. Det varmer i en vanskelig tid, sier Bentley, som ble kåret til Branns beste spiller av publikum.