Fotballandslaget 2018

En labrador blir ikke en pitbull selv om du ber om det

Lars Lagerbäck mente å vite at landslagsgutta er for snille. En personlighetstest bekrefter mistanken, Norge herrer A er mest som en gjeng retrievere.

EN GJENG RETRIEVERE: Lars Lagerbäck mente landslagsgutta er for snille. De er mer retrievere enn pitbuller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
EN GJENG RETRIEVERE: Lars Lagerbäck mente landslagsgutta er for snille. De er mer retrievere enn pitbuller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Mantraet for Lars Lagerbäcks omstart etter snart fjorten måneder med Norge, mye fordi han mener lagets og den enkeltes killerinstinkt må skjerpes og utvikles, handler om at du må stå fram og ta ansvar for å vinne fotballkamper.

By på deg sjøl.

Være tøff og besluttsom.

Være villig til å løpe gjennom en vegg for laget.

LARS LAGERBÄCKS INNTRYKK etter tre seirer, to uavgjort og fire tap er at landslagsgutta våre er i overkant snille og greie. I livet er det en hedersbevisning alle dager. På fotballbanen er det enda en krysset boks på mangellappen. Og da landslagsspillerne gjennomgikk en personlighetstest i begynnelsen av uka fikk Norges landslagstrener mistankene bekreftet.

Den helt nødvendige dævelskapen ligger i hvert fall ikke latent i laget.

OVERFØRT TIL DYRERIKET er våre beste menn, alt ifølge Lagerbäck, mest som labradorer å regne. De hører, de adlyder og de løper etter ballen. Men de glefser ikke. De er Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli, Iver Fossum, Omar Elabdellaoui, Mohamed Elyounoussi – you name them. Men skal Norge vinne de fotballkampene som tar oss til EM 2020 er det en forutsetning at spillerne "tuffar til sig" og begynner å bite.

Norges landslagstrener mener å ha sett tendenser på denne ukas treninger.

Fredag kveld vil han se det i kamp.

JEG ER IKKE psykolog så jeg vet ikke hvor enkelt det er å skifte et iboende atferdsmønster, men jeg sitter med en følelse av at det er en vei å gå. At lagets mentalitet og vilje til å løpe den ekstra kilometeren og klinke til i alle dueller, også de der du vet det kommer til å gjøre vondt, må bygges over tid.

En labrador blir jo ikke pitbull selv om du ber om det.

JEG TROR FOR eksempel ikke at Gennaro Gattusos (italiensk legende) energi ble frigjort fordi treneren ba om det. Jeg tror kolikken hans var medfødt. Det var sånn han spilte sin fotball. Kanskje fordi det handlet om livet? Men han klarte det på Island, Lagerbäck, så hvorfor skal han ikke klare det i Norge?

Så håpløst snille og greie kan vi jo ikke være.

NÅR SEPTEMBER KOMMER må Norge være på bittet. Fram til da – fire kamper mot Australia (H), Albania (B), Island (B) og Panama (H) – er prisen ut over resultatene i enden av de 90 minuttene å vinne en plass i landslagstroppen. Men etter at Iver Fossum og Kristoffer Ajer før forfall ble innkalt som spiller nummer 42 og 43 i Lars Lagerbäcks breddesøk i toppen av norsk fotball, begynner det å si seg selv.

Det er ikke mange som er med nå som ikke kommer med i juni.

Er du en labrador utkledd som pitbull er plassen i Lagerbäcks stamme bankers.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer