Fotballandslaget 2018

En labrador blir ikke en pitbull selv om du ber om det

Lars Lagerbäck mente å vite at landslagsgutta er for snille. En personlighetstest bekrefter mistanken, Norge herrer A er mest som en gjeng retrievere.

EN GJENG RETRIEVERE: Lars Lagerbäck mente landslagsgutta er for snille. De er mer retrievere enn pitbuller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
EN GJENG RETRIEVERE: Lars Lagerbäck mente landslagsgutta er for snille. De er mer retrievere enn pitbuller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Mantraet for Lars Lagerbäcks omstart etter snart fjorten måneder med Norge, mye fordi han mener lagets og den enkeltes killerinstinkt må skjerpes og utvikles, handler om at du må stå fram og ta ansvar for å vinne fotballkamper.

By på deg sjøl.

Være tøff og besluttsom.

Være villig til å løpe gjennom en vegg for laget.

LARS LAGERBÄCKS INNTRYKK etter tre seirer, to uavgjort og fire tap er at landslagsgutta våre er i overkant snille og greie. I livet er det en hedersbevisning alle dager. På fotballbanen er det enda en krysset boks på mangellappen. Og da landslagsspillerne gjennomgikk en personlighetstest i begynnelsen av uka fikk Norges landslagstrener mistankene bekreftet.

Den helt nødvendige dævelskapen ligger i hvert fall ikke latent i laget.

OVERFØRT TIL DYRERIKET er våre beste menn, alt ifølge Lagerbäck, mest som labradorer å regne. De hører, de adlyder og de løper etter ballen. Men de glefser ikke. De er Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli, Iver Fossum, Omar Elabdellaoui, Mohamed Elyounoussi – you name them. Men skal Norge vinne de fotballkampene som tar oss til EM 2020 er det en forutsetning at spillerne "tuffar til sig" og begynner å bite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer