En landslagsmann av få ord

- Det du gjør på banen er viktigst, sier Jarl-Andre Storbæk.

• Følg Norge - Tyrkia direkte klokka 19.00

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Klokka har akkurat passert tre fredag ettermiddag. Det er landslagets siste pressemøte før skjebnekampen mot Tyrkia. Det koker i konferanselokalet «Colosseum» på Ullevaal stadion.

Norsk og tyrkisk presse flokker seg rundt Åge Hareide, John Carew, John Arne Riise, ja egentlig de aller fleste i den norske startelleveren.I utkantene av dette sirkuset står Jarl André Storbæk. En og annen svinger bortom og stiller et spørsmål eller to, eller slår av en prat. Ikke det at den relativt anonym tilværelsen gjør den stødige tryslingen det spor.

- Jeg er veldig komfortabel med dette, sier han til Dagbladet.no.

Beina snakker

På motsatt side av forsvarsrekka spiller mediavante John Arne Riise. Mellom seg har de det profilerte stopperparet Erik Hagen og Brede Hangeland. Det er ikke Jarl-André Storbæk journalistene oppsøker om de skal snakke om forsvarsspill.

Det er heller ikke han man går til om man er på jakt etter en overskrift.

- Det er det du gjør på banen som er det viktige, sier han.

En landslagsmann av få ord

- Det er stilen til Jarl-André, det, sier assistenttrener Ola By Rise.

For Storbæk er inkarnasjonen av uttrykket «å la beina snakke». Storbæk spilte sin første kvalifiseringskamp for Norge mot Bosnia i mars, etter at Hareide ønsket seg en mer offensiv backtype enn Anders Rambekk.

Fast plass

Siden har Storbæk vært et av de sikreste navnene på Hareides blokk. Vålerenga-backen spilte 79 minutter mot Bosnia i mars, og har spilt 630 av 630 minutter i de sju landskampene siden.

Kveldens møte med Tyrkia blir utvilsomt den mest avgjørende landskampen hans.

- Det blir helt sikkert tett og jevnt. Det er en kamp begge lag bør vinne. Det betyr at begge lag må fram for å score mål. Jeg tror det blir en morsom kamp for publikum, sier Storbæk.

Og kanskje kan det bli ekstra morsomt for Storbæk som foreløpig står uten scoring på 12 landskamper. Med Martin Andresen ute av laget, kan det by seg en og annen spennende mulighet for den treffsikre høyrefoten til Storbæk.

- Bare vent til Jarl-Andre har satt inn et direkte frispark mot Tyrkia. Da er det han alle skal snakke med, gliser Ola By Rise.

SIKKER PLASS: I løpet av året har Jarl-André Storbæk etablert seg som et ubestridt førstevalg på landslagets høyreback. Her holder han Per Ciljan Skjelbred på en armlengdes avstand. Foto: Arnt E. Folvik
SIKKER PLASS: I løpet av året har Jarl-André Storbæk etablert seg som et ubestridt førstevalg på landslagets høyreback. Her holder han Per Ciljan Skjelbred på en armlengdes avstand. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer
KOMFORTABEL: Jarl-André Storbæk får stort sett gå i fred når landslaget er samlet. Det gjør ham ingenting.
OMSVERMET:</B> På venstrebacken spiller John Arne Riise. Han opplever et ganske annet mediatrykk enn backkollegaen. 8-0 mot Besiktas nylig gjorde ikke de tyrkiske journalistene mindre ivrige.