Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En landslagstrener kunne ikke fortsatt etter å ha erkjent dette

Men NFF betrakter trakasseringssaken som en personalsak.

HAR ORIENTERT NIF: Svein Graff, kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, forteller at Norges Idrettsforbund nå er briefet om deres involvering i saken mellom Stabæk og Leni Larsen Kaurin.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HAR ORIENTERT NIF: Svein Graff, kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, forteller at Norges Idrettsforbund nå er briefet om deres involvering i saken mellom Stabæk og Leni Larsen Kaurin. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges Fotballforbund (NFF) har orientert Norges Idrettsforbund (NIF) om sin involvering i den såkalte trakasseringssaken, etter at NIF ba om en redegjørelse.

Stabæk besluttet å gi trener Øyvind Eide en skriftlig advarsel etter innrømmelsene om «upassende atferd» overfor Leni Larsen Kaurin, men NIF ønsket å kontrollere om klubben handlet riktig.

- Vi har vært i dialog med NIF i morges, og har orientert dem om hva vi har foretatt oss i denne saken, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff til Dagbladet.

- Vi kontaktet spilleren umiddelbart etter at forholdet ble kjent via den omtalte bloggen, sørget for å opprette dialog både med spiller og klubb, og la til rette for at partene kunne møtes for å få fram fakta, sier Graff.

Kunne ikke fortsatt i NFF Utover dette betegner NFF trakasseringssaken som en personalsak.

- Det er viktig å understreke at det er klubben som er arbeidsgiver, og at dette er en personalsak. Det har vi også understreket i vår redegjørelse til NIF, sier Graff.

- Hvordan ville NFF reagert dersom en landslagstrener, for eksempel på kvinnesiden, hadde erkjent samme opptreden som Eide har gjort i denne saken?

- Vi kjenner ikke alle detaljer i denne saken, og det er klubben som arbeidsgiver som må fatte beslutningen på selvstendig grunnlag. Men basert på det som treneren faktisk har erkjent, ville det ikke vært mulig for en landslagstrener å fortsette i jobben, fastslår kommunikasjonsdirektøren.

- Feigt Leni Larsen Kaurin mener Stabæk opptrer feigt når de lar Øyvind Eide fortsette i jobben, og omtalte i går avgjørelsen som ansvarsfraskrivelse.

- Jeg synes det er er ansvarsfraskrivelse. Det er rett og slett feigt. Han har sagt «ja» på at han har trakassert meg, men så kan han bare si «unnskyld», og så er det greit, sa Kaurin til Dagbladet i går kveld.

FÅR FORTSETTE: Stabæk-trener Øyvind Eide har fått en skriftlig advarsel av klubben. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FÅR FORTSETTE: Stabæk-trener Øyvind Eide har fått en skriftlig advarsel av klubben. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Spillerkolleger har stilt spørsmål ved at jeg er blitt plaget av treneren, siden de ikke fikk vite noe. Jeg har opplevd dette for vanskelig til å kunne ta det opp med spillerkolleger, for ikke å snakke om ledelsen i Stabæk. Hvor mye kunne jeg si før det fikk konsekvenser? Men da jeg endelig tok det opp, ble det feid under teppet og ikke tatt seriøst, sier 32-åringen.

NFF har retningslinjer som tar for seg seksuelle overgrep og seksuell trakassering i fotballen. Der står det blant annet:

«Seksuell trakassering og overgrep bryter med idrettens mest grunnleggende verdier ... Felles for alle former for trakassering er at oppførselen - ord eller handlinger - er uønsket, krenkende, truende eller plagsom for den som blir utsatt - uavhengig av om den som trakasserer gjør det med hensikt eller ikke. Seksuell trakassering kan være både verbal, ikke-verbal og fysisk»

Påtalenemnda i NFF kan på eget initiativ, eller etter anmeldelse, opprette sak dersom man mener NFFs regelverk er brutt.

Stabæk-styreleder Espen Moe har ikke ønsket å kommentere Leni Larsen Kaurins uttalelser etter gårsdagens beslutning. Heller ikke trener Øyvind Eide ønsker å uttale seg på det nåværende tidspunkt.

SKUFFET: Leni Larsen Kaurin har varslet at hun vil komme med nye opplysninger.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKUFFET: Leni Larsen Kaurin har varslet at hun vil komme med nye opplysninger. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart