Bjarte Myrhol legger opp etter OL:

- En lang prosess

Bjarte Myrhol har valgt å legge håndballen på hylla etter OL i Tokyo. Avgjørelsen ble tatt i mars.

KAPTEIN: Bjarte Myrhol har i samråd med familien valgt å legge opp etter OL. Foto: NTB
KAPTEIN: Bjarte Myrhol har i samråd med familien valgt å legge opp etter OL. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært en veldig lang og grundig prosess. Jeg har vurdert alle scenarioer – både for og imot. I en lengre periode skrev jeg dagbok. Den var dessverre ikke god lesning med hensyn til smerter, søvn og medisin, sier Bjarte Myrhol til handball.no.

- Håndballen har betydd alt for meg, men jeg er nødt til å ta bedre vare på min kropp enn det jeg gjør akkurat nå. Dagboka ble tungen på vektskålen, sier han videre.

38-åringen har i en årrekke vært blant verdens beste linjespillere. Han har vært ubestridt kaptein og samlingspunkt for både klubb og landslag – sesong etter sesong.

INSTAGRAM: Bjarte Myrhol har nylig skaffet seg Instagram, og i sin første post forklarer han hvorfor. Video: Rødt Kort. Vis mer

Men i august 2021 er det altså slutt.

Tok avgjørelsen i mars

Avgjørelsen om å legge opp etter OL, ble tatt i starten av mars.

- De første tankene om karrierestopp kom da jeg i fjor høst ble skadet i skulderen, og i etterkant måtte gjennom operasjon og tøff gjenopptrening. Jeg hadde trent enormt godt fram mot denne sesongen, så det føltes urettferdig å bli satt ut av spill på den måten.

Og etter mange overveielser med sin kone, ble avgjørelsen tatt.

- Mitt drømmescenario er å avslutte med pokaler med Skjern og OL-gull med Norge – forhåpentlig med masse tilskuere på tribunen. Men uansett hvordan det går, vil jeg tenke tilbake på årene i Skjern Håndbold.

Bjarthol som har 254 landskamper for Norge og som har scoret 789 mål, har opprinnelig har kontrakt med Skjen Håndbold fram til sommeren 2022.

- En glede å ha Myrhol på landslaget

Håndballguttas landslagssjef Christian Berge beskriver Myrhol som en bunnsolid spiller, menneske og kaptein. Gjennom det har han styrt skuta vår, år etter år, sier landslagssjefen.

- Han har vært en av verdens beste linjespillere i en årrekke, og selv om han har vært litt skadeutsatt og gjennom det fått noen kjepper i hjulene i det siste, så håper vi at han kommer seg over kneika til OL. Uansett har jeg selvsagt full respekt for avgjørelsen han har tatt, sier Berge.

De olympiske lekene starter i Tokyo 23. juli, ett år forsinket på grunn av koronapandemien.

Per i dag ser det ikke ut til at Norge kommer til å spille noen landskamper før under precampen i Fukuoka. Der ligger det an til sparring mot Sverige.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer