- En latterlig avgjørelse

Ferguson illsint da Ronaldo fikk gult for filming.

Manchester United -Fulham 2-0.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo hadde scoret to mål og jaktet hattrick mot Fulham på Old Trafford. 10 minutter før slutt ble han spilt alene med Fulham-keeper Antti Niemi. Portugiseren nådde Sahas pasning først, trillet ballen forbi Niemi og deiset i bakken innenfor 16-meteren.

Hele Old Trafford var skråsikre på straffe - men ikke dommer Rob Styles.

I stedet for rødt kort til Niemi og straffespark til United, var det Ronaldo som ble straffet for sitt frynsete rykte. Styles ga Ronaldo gult for filming, som portugiseren besvarte med sarkastisk klapping.

Akkurat det har Wayne Rooney fått rødt kort for tidligere av den danske dommeren Kim Milton Nielsen, og ifølge reglene skulle Ronaldo strengt tatt hatt det samme. Men Styles valgte å lukke øynene for gesten. Uansett: Styles ville neppe sluppet ut av Old Trafford i god behold om han hadde sendt Ronaldo i garderoben.

Ronaldos reaksjon var om ikke annet forståelig - ettersom avgjørelsen til Styles var av det håpløse slaget. I stedet for å bli meid ned av Niemi, som attpåtil løftet armene, valgte Ronaldo å hoppe over.

Noen særlig kontakt var det ikke. Men det er neppe lett å stå på beina når man må hoppe opp i full spurt. Og hadde Ronaldo fått den straffen han burde hatt, hadde han sannsynligvis gjort som han pleier når han får sjansen fra 11-meteren: Satt ballen i mål.

Rasende Ferguson

- En latterlig avgjørelse

Etterpå hadde Sir Alex Ferguson som forventet noe på hjertet.

- Straffesparksituasjonen er et resultat av en forutinntatt holdning blant dommerne om at Ronaldo filmer, det er ikke tvil om det, sier United-manageren ifølge nyhetsbyrået PA.

- I dette tilfellet ble dommeren lurt av keeperen. Det er ingen tvil om at keeperen skaffet Ronaldo det gule kortet. Hvorfor skulle han filme? Det er en latterlig avgjørelse, sier han. 

Ferguson legger likevel skylda på Styles, og ikke på Niemi. 

- Alle keepere ville forsøkt det samme, og det er opp til dommeren å tolke situsjonen riktig. Det var en gal avgjørelse, enkelt og greit.

Kvelden tilhørte uansett Ronaldo, og han markerte seg alt etter 10 minutter.

Vakker volley

Kanskje var det den skotske gjerrigheten som gjorde at Sir Alex Ferguson før sesongen droppet sitt sedvanlige veddemål med Cristiano Ronaldo.

- En latterlig avgjørelse

De siste sesongene har de to nemlig veddet om antall nettkjenninger signert portugiseren, men Ferguson gjorde nok det eneste rette da han feiget ut.

Selv om han ble snytt for straffe scoret Ronaldo sitt 12. og 13. mål for sesongen mot Fulham - og er på god vei til å overgå sine 23 scoringer fra forrige sesong.

Allerede etter 10 minutter måtte Fulham-keeper Niemi kapitulere for første gang. En United-corner så ut til bli klarert av Simon Davies, men han bommet fullstendig på ballen, og headet den tilbake i feltet. Nemanja Vidic stusset den bakover, og på hel volley dundret Ronaldo ballen opp i lengste kryss.

Det var fortjent nok, etter at Carlos Tevez hadde skuslet bort et par gode sjanser i åpningsminuttene.

United var overlegne de første 25 minuttene, men Fulham yppet seg utover i 1. omgang. Van der Sar måtte ut i full strekk for å slå vekk et skudd fra Danny Murphy, og Kuqi headet over i god posisjon like før pause.

Ronaldo igjen

Det var likevel liten tvil om hvor poengene ville havne.

Etter 58 minutter fjernet Ronaldo all tvil, da han viste at registeret hans består av mer enn driblinger og vakre frispark. På et perfekt innlegg fra John O\'Shea raget portugiseren høyt over sin oppasser, og headet utagbart i mål fra 5-6 meter.

FIKK GULT FOR FILMING: Kanskje var det Ronaldos frynsete rykte som gjorde at han ikke fikk straffe i denne situasjonen 10 minutter før slutt. I stedet ble han belønnet med gult kort for filming. Foto: AFP
FIKK GULT FOR FILMING: Kanskje var det Ronaldos frynsete rykte som gjorde at han ikke fikk straffe i denne situasjonen 10 minutter før slutt. I stedet ble han belønnet med gult kort for filming. Foto: AFP Vis mer

Resten av kampen ble en transportetappe for United. Særlig Wayne Rooney var hissig på scoring etter sitt skadeavbrekk, et avbrekk som ble en del kortere enn forventet, slik vi er vant med fra Rooney.

Men en frustrert Rooney ble målløs, og han var alt annet enn fornøyd da han ble byttet ut med Louis Saha et drøyt kvarter før slutt.

Etter at de andre topplagene vant sine kamper i helgen trengte United en seier mot Fulham etter tapet mot Bolton sist. Det fikk de, og nå er de røde djevlene tilbake på andreplass, tre poeng bak Arsenal.

IMPONERENDE SPENT:</B> Cristiano Ronaldo rager høyt over sin oppasser og stanger inn sitt andre mål for kampen. Men det kunne vært tre, om dommer Rob Styles hadde gjort jobben sin.
<B>1-0:</B> Ronaldo kliner ballen i vinkelen på hel volley.