Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En lettelse å snakke ut

Stina Madsen var 19 da idolet Anja Andersen la an på henne.

SKREMTE SPILLERNE: Anja Andersens humørsvingninger skremte spillerne i Slagelse, forteller Stina Madsen.Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SKREMTE SPILLERNE: Anja Andersens humørsvingninger skremte spillerne i Slagelse, forteller Stina Madsen.Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Både Anja Andersen lederstil og tette forhold til enkeltspillere får gjennomgå i den nye boken «En dronning kommer til byen», som handler om Anjas tid som trener i Slagelse.

Håndballspilleren Stina Madsen forteller i boken hvordan Anja la an på da Madsen var 19 år gammel.

- Jeg har aldri vært interessert i jenter, forteller Madsen til Ekstra Bladet i dag.

Likevel lot hun seg smigre av at hennes høyprofilerte trener og store idol overøste henne med gaver og oppmerksomhet. Men da kurtiseringen tok slutt, ble Madsen ydmyket og utskjelt av Anja foran hele troppen.

- Anja er et helt spesielt menneske. Hun har en sydpol og en nordpol, ikke så mye midt mellom. Enten er man inne eller ute, sier Madsen.

Madsen sier at spillerne nærmest var redde for Anja. Nå er hun glad hun har fått fortelle historien sin via boka.

- Det har vært en lettelse for meg å få ut noen ting. Å få se det på trykk. Alt for mye har vært skjult fordi alt var så lukket. Det er derfor jeg står fram i boka. Sammen med andre tidligere lagvenninner syntes jeg tiden inne for å bryte tausheten, sier Madsen.

Sekterisk
I boka beskriver journalist Dan Philipsen Anja Andersens knallharde lederstil i Slagelse.

I går sa religionsforsker Torben Kirkegaard til Jyllands-Posten at regimet som var prisgitt Andersens vekslende humør hadde likhetstrekk med en sekt.

- Det er ikke snakk om en sekt, men det ser ut til at det var sekteriske trekk i Slagelse. Medarbeiderne var fullstendig underkastet lederens luner, sier Kirkegaard.

BLE SJEKKET OPP: Stina Madsen var 19 år gammel da hun opplevde at trener Anja Andersen la an på henne. Siden ble hun ydmyket og utskjelt av Andersen. Madsen fikk psykiske plager, ble sykmeldt og forlot senere klubben. Nå har hun lagt opp på grunn av skader. Her i kamp mot Amager i 2001.Foto: Nils Meilvang, Scanpix
BLE SJEKKET OPP: Stina Madsen var 19 år gammel da hun opplevde at trener Anja Andersen la an på henne. Siden ble hun ydmyket og utskjelt av Andersen. Madsen fikk psykiske plager, ble sykmeldt og forlot senere klubben. Nå har hun lagt opp på grunn av skader. Her i kamp mot Amager i 2001.Foto: Nils Meilvang, Scanpix Vis mer

Stina Madsen er ikke uenig i beskrivelsen.

- Jeg mener bare at det vil være sundt for interesserte å få innblikk i hvordan virkeligheten var også utenfor håndballbanen. Det er jo ikke feil når det framgår av boka at Slagelse ble styrt som en sekt, sier hun til Ekstra Bladet.

Anjas kjærlighetsforhold har også skapt utfordringer i hennes nye klubb, FC København.

Støtte fra Camilla
I vår byttet hun kjæreste innad i klubben - fra kjæresten gjennom åtte år Mette Melgaard til tyske Maren Baumbach.

I sommer kunngjorde klubben at Baumbach tok et års permisjon fra håndballen uten å ville gi ytterligere kommentar. I går avslørte dansk TV2 at forholdet til Anja var den direkte årsalen, skriver Sporten.dk.

Camilla Andersen har både spilt på lag med Anja og hatt henne som trener. Hun forsvarte Anjas tøffe lederstil på dansk TV2 i går.

- Lederstilen hennes gir resultater, og det er det Anja forholder seg til, og det var det jeg forholdt meg til da jeg spilte der. Hvis man ikke tåler lederstilen, kan man jo bare la være å være en del av laget. Da kan man skifte klubb, sier Andersen ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

- Tilhører privatlivet
Også Ståle Solbakken og Anja Andersens felles sjef, FCK-formann Flemming «Don Ø» Østergaard, støtter Anja fullt og helt. Selv om han ikke vil blandes inn i fortida til Anja.

- Jeg har ingen kommentar til de frambrakte historiene. Hun har min fulle tillit så lenge hun passer jobben sin. Det andre tilhører privatlivets fred, og vi blander oss ikke inn i våre ansattes privatliv. Dette har ikke noe med Parken og FCK å gjøre, sier Østergaard til sporten.dk.

PERMISJON: I vår droppet Anja Andersen sin kjæreste gjennom åtte år, Mette Melgaard, til fordel for tyske Maren Baumbach (bildet). Begge var spillere i Anjas FCK. Baumbach tok i år et års permisjon som en direkte konsekvens av situasjonen, hevder dansk TV2.Goh Chai Hin, AFP/Scanpix
PERMISJON: I vår droppet Anja Andersen sin kjæreste gjennom åtte år, Mette Melgaard, til fordel for tyske Maren Baumbach (bildet). Begge var spillere i Anjas FCK. Baumbach tok i år et års permisjon som en direkte konsekvens av situasjonen, hevder dansk TV2.Goh Chai Hin, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling