- En lettelse hvis Bjørnebye går

Starts fans mener han har vært uheldig og udyktig.

(Dagbladet.no): Siden Start-tapet for Vålerenga i helga, har presset på Stig Inge Bjørnebye økt ytterligere.

I kveld kommer det rapporter om at han forhandler om en sluttpakke. Samtidig sier han sjøl at han fortsatt er trener for Start.

Supportergruppa Menigheden håper at det førstnevnte er tilfellet.

- Hvis han har trukket seg, vil det være en lettelse, sier styremedlem og pressetalsmann Rolf Eivind Berntsen til Dagbladet.no.

- Uheldig og udyktig

- Hva mener du er årsaken til at Bjørnebye har slitt som trener for Start?

- Det er vanskelig å peke på en årsak. Men det er nok en blanding av at han har vært uheldig og at han har bommet med en del taktiske disposisjoner, svarer Berntsen.

Menigheden har ikke gått så langt som andre supportergrupperinger, som ifølge NRK Sørlandet har truet med å boikotte Starts hjemmekamper.

UØNSKET AV EGNE FANS: Presset på Start-trener Stig Inge Bjørnebye øker for kamp til kamp. I kveld kan han være ferdig som trener i kristiansandsklubben. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
UØNSKET AV EGNE FANS: Presset på Start-trener Stig Inge Bjørnebye øker for kamp til kamp. I kveld kan han være ferdig som trener i kristiansandsklubben. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Men det er ingen tvil om at mange fans ønsker en ny person i trenerrollen.

- Viktig å få ro

- Nå er det veldig viktig å få ro rundt situasjonen. Slik spekulasjonene rundt Bjørnebye har utviklet seg, har vi opplevd noe helt annet enn ro, sier Berntsen.

- Det viktigste nå er å få fokus på det vi skal jobbe for resten av sesongen, nemlig å berge plassen i Tippeligaen, legger han til.

Rapportene i kveld går på at Bård Wiggen overtar som hovedtrener, og det synes supporteren kan være en god løsning.

- Wiggen har prestert jevnt og godt, og han gjorde det bra da han tok over etter Tom Nordlie i fjor. Erfaringene fra Vålerenga viser også at det kan lønne seg å velge en intern kandidat, framhever Berntsen.

KRITISK MENIGHED: Stig Inge Bjørnebye har både hatt uflaks og vært udyktig, mener supportergruppas talsmann, Rolf Eivind Berntsen.