SNAKKET UT: Petter Northug snakket ut etter kokain-skandalen. Se hele pressekonferansen her. Vis mer

Kretsen rundt Northug:

- En lettelse

Det ble ikke påvist alkohol eller andre rusmidler i blodet til Petter Northug. - Positivt, sier Eirik Myhr Nossum og Odd-Bjørn Hjelmeset. - Fortsatt alvorlig, påpeker Espen Bjervig.

Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding informerer Øst politidistrikt at de tirsdag ettermiddag mottok analyseresultatet av blodprøven som ble tatt av Petter Northug torsdag 13. august.

Det ble ikke påvist alkohol eller andre rusmidler i blodet.

Politiet frafaller derfor siktelsen som gjelder kjøring i ruspåvirket tilstand.

Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, opprettholdes.

Lettet kompis

Petter Skinstad er en profilert mann i skimiljøet og har vært nær venn av Petter Northug i en årrekke. De to har også vært kollegaer, og har blant annet jobbet sammen under TV 2s skisendinger.

- Min umiddelbare tanke er at det er en lettelse for Petter, men også for oss som bryr oss om Petter og ser at alvorlighetsgraden i det hele er noe redusert, sier Skinstad til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Vi ser at han har hatt en viss kontroll og at det han sa på pressekonferansen er sant. For Petter sin del personlig endrer ikke det her noe i at han må gjøre en endring i sin livsstil. Det betyr bare at lovbruddet er mindre alvorlig. Det er mindre alvorlig å bare kjøre for fort, og i så måte er det en positiv nyhet som nok vil oppfattes positivt blant folk, men jobben for Petter er den samme.

- Har hatt kontakt

Herrelandslagstrener Eirik Myhr Nossum, som tidligere var Northugs personlige trener, sier at han er opptatt å vise varme og omtanke for den tidligere eleven:

- Oppe i all elendigheten er det positivt at han ikke var ruset da han kjørte, sier Nossum til Dagbladet.

- Har du hatt kontakt med Petter de siste ukene?

- Jeg har litt kontakt med Petter på meldinger. Hva vi kommuniserer, blir mellom oss. Men han har bekreftet følelsene han viste på TV.

Positivt

Odd-Bjørn Hjelmeset kaller dagens nyhet positiv:

- Det var jo det han sa selv, så det stemmer godt. Jeg har lest at kokain sitter lenge i en spyttprøve. Det er jo bra, at han ikke løy om det. Sånn sett er det bra. Han er sikkert glad og lettet, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Den alvorligste siktelsen i saken er dermed frafalt.

- Det viktigste er ikke hva folk mener, men at han tar ansvar for det han har gjort - og får hjelp. Jeg håper bare han kommer sterkere tilbake, sier Hjelmeset.

Bjervig: - Fortsatt en alvorlig sak

Positiv er imidlertid ikke ordet Espen Bjervig, Norges Skiforbunds langrennssjef, vil bruke.

Saken er fremdeles alvorlig, påpeker Bjervig, til tross for at siktelsen frafaller.

- Det er bra at han ikke kjørte i ruspåvirket tilstand. Det er likevel fortsatt en alvorlig sak med høy fart og bruk av rusmidler, som vi tar sterk avstand fra, sier Espen Bjervig til Dagbladet.

- Vi er i dialog med Northug om hva som skjer med sponsoravtalen. Vi har løpende kontakt.

- Når kommer konklusjonen?

- Vi tar den tiden vi trenger.

Positivt for merkevaren

Northugs forretningspartner i langrennsstjernens sportskolleksjon, Jon Inge Gullikstad, mener dagens nyhet gir en ekstra drivkraft og energi i merkevarebyggingen.

- Det er klart at det er veldig positivt å få bort det alvorlige siktelsespunktet. Hele saken er jo alvorlig, men det alvorligste punktet frafaller. Det er et ekstremt viktig punkt for oss og for det norske folk. De ser nå at Petter snakket sant, sier Gullikstad til Dagbladet om betydningen for Northugs merkevare.

Northug selv har tatt en pause fra arbeidet med sportskolleksjonen, men teamet rundt jobber fortsatt hardt med byggingen av Northug-merket. Gullikstad mener det er for tidlig å si hva Northug-saken kommer til å bety for merkevaren.

- Vi satser på at vi skal komme oss gjennom det. At det skal svinge litt i tallene nå en liten stund fremover regner vi med, men vi skal komme oss gjennom det. Merkevaren er basert på Petters sportslige prestasjoner og de er det ingen som kan ta fra ham, avslutter forretningspartneren som også er mannen bak Johaug-, Ulvang- og Kygo-kolleksjonen.

Dagbladet oppdaterer saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer