FRUSTRERENDE DAG: Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud gjorde feil som kostet dem seieren i kveldens renn. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/NTB scanpix
FRUSTRERENDE DAG: Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud gjorde feil som kostet dem seieren i kveldens renn. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/NTB scanpixVis mer

En liten feil kostet Aksel Lund Svindal seieren

- Det var frustrerende.

Aksel Lund Svindal ledet til det gjensto 15 sekunders kjøring i super G-rennet i Beaver Creek lørdag. Så gjorde han en liten feil som kostet ham seieren.

Dermed ble det en ny annenplass, for annen dag på rad. Han kjørte inn til en flott annenplass i fredagens utforrenn og kopierte altså bedriften i super-G lørdag. Da var bare italieneren Matteo Marsaglia bedre enn ham.

Det skilte 27 hundredeler mellom Marsaglia og Svindal, og de hundredelene la nordmannen igjen da han kom litt for langt ned i en sving etter cirka et minutts kjøring.

- Det var vel bare Kjetil (Jansrud), Hannes Reichelt og jeg som kunne ha slått Marsaglia i dag, og vi gjorde feil alle sammen. Han kjørte bortimot feilfritt, så det er bare å ta av seg hatten og respektere den prestasjonen, sa Svindal.

Etter fire fartsrenn i verdenscupen står han med to seirer fra Lake Louise forrige helg og to annenplasser fra Beaver Creek denne. Det viser at han er verdens desidert beste fartskjører i øyeblikket.

Kjetil Jansrud kjørte også et glimrende renn lørdag. Han ledet til den siste hengkanten, men gjorde en feil og tapte så mye at det endte med sjetteplass. Han var 90 hundredeler bak den italienske vinneren, og det var en prestasjon i seg selv med den store feilen han gjorde.

- Jeg kan ikke si annet enn at det var frustrerende å gjøre den feilen, men det var helt og holdent min egen skyld, sa Jansrud til NTB etter rennet.

Søndag avsluttes Beaver Creek-helgen med storslalåm, og begge nordmennene er innstilt på å slåss i toppen også i den disiplinen.

(NTB)