-  En liten revansj

Roger Risholt var både liten og dårlig trent før kampen. 90 minutter seinere gliste tomålsscoreren sitt største revansjesmil.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Hovedsponsor Terje Høili reduserer pengestøtten med over fire millioner kroner neste sesong. Årsak: Småvokste spillere som taper dueller, og feilslåtte spillerkjøp. Programleder Dag Solheim i Canal + hevder profilene er for dårlig trent. Dette var oppladningen til Roger Risholt og jumboplasserte Fredrikstad før gårsdagens kamp mot Odd.

-  Irriterende

-  Det har vært irriterende og motiverende. Siden i vinter har det blitt skrevet mye negativt, sier Roger Risholt - tydelig lettet over å ha gitt svar på tiltale.

-  Men det var ikke akkurat hvermansen som kom med skyts denne uka?

-  Det er to store personligheter i byen, ingen tvil om det. Vi spillerne snakket om det før kampen, og det ga oss ekstra tenning. Klart det ikke er gøy å høre at vi er dårlig trent. Vi får kanskje fri denne uka, men taper vi igjen, er det sikkert en eller annen i Fredrikstad by som kritiserer oss, sier Risholt.

Selv mener han kritikken ikke holder mål, både hva angår høyde og O2-opptak.

-  Jeg synes det er noe tull, selv om vi ikke kan ha 11 kortvokste spillere på laget. Det er de taktiske og tekniske ferdighetene som teller. I andre omgang løper vi Odd i senk og beviser at vi ikke er dårlig trent, sier Risholt.

-  Fantastisk følelse

Men han innrømmer å ha vært forferdelig dårlig i kampene mot Rosenborg og Vålerenga. Desto deiligere å vise seg fram for fansen og servere andre hjemmeseier på rad.

-  Det er en fantastisk følelse å gå fram til straffemerket, kjenne at du må prestere. Med 1- 0 får vi ro i laget,og det hadde sett mørkt ut uten seier i dag, innrømmer tomålsscoreren.

Neste søndag venter Sogndal, og Risholt har troen på at FFK kan klare brasene med de defensive forsterkningene Bora Zivkovic, Raio Piiroja og Vebjørn Hagen.

-  Vi har fått gode forsterkninger, som kan bli avgjørende utover høsten.

-  Tøff uke

Men det så ikke ut som den nykomponerte bakre fireren kunne gjøre vei i vellinga i år. Odd åpnet klart best og kom til flere brukbare muligheter. Først etter halvtimen fikk FFK sitt første skudd på mål, men like etter var det klart for Roger Risholt. Simen Brennes finte måtte stoppes med ulovlige midler, og «lille» Risholt plasserte straffesparket sikkert i mål. Knut Torbjørn Eggen mener at den knallharde kritikken ikke påvirket spillerne på banen, men innrømmer likevel:

-  Det har vært ei tøff uke for klubben.

Heller ikke han kommer kritikerne i møte.

-  Vi har tatt snitthøyden på spillerne i bakre rekker. 1,87 er ikke så galt det, sier Eggen megetsigende og fortsetter:

-  Det har lite med O2-opptak å gjøre. Alle lag trener hver eneste dag. Dette er ikke akkurat dybdeanalyse, sier en tydelig lettet FFK-trener.

For det kunne like godt bikket Odds vei.

-  Vi tapte mange dueller i starten, og heldigvis har vi en keeper som gjør en strålende kamp. Fra 1-0 scoringen og ut gjør vi en av våre beste kamper. Det blir cupfinale i hver kamp resten av sesongen, sier Eggen.

Tippeligaen

Fredrikstad- Odd Grenland 3- 0 (1- 0)

Mål: 1- 0 Roger Risholt (str. 34), 2- 0 Vebjørn Hagen (57), 3- 0 Risholt (str. 64).

Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Gult kort: Bent Inge Johnsen, Espen Ruud, Odd Grenland.

Tilskuere: 6044.

SVAR PÅ TILTALE: Roger Risholt scoret to fra straffemerket og beviste at han var stor nok for oppgaven: Å gi Fredrikstad sin andre hjemmeseier på rad. Her er han i duell med Anders Rambekk.