- En litt krass beskjed å få

Stake Laengen kommandert til uttøyning.

- DU MÅ BLI MYKERE!: Beskjeden fra IAM Cyclings laglege var ikke til å ta feil av. Nå tøyer Vegard Stake Laengen (til venstre i bildet) rundt en halvtime hver eneste dag. FOTO: IAM Cycling
- DU MÅ BLI MYKERE!: Beskjeden fra IAM Cyclings laglege var ikke til å ta feil av. Nå tøyer Vegard Stake Laengen (til venstre i bildet) rundt en halvtime hver eneste dag. FOTO: IAM Cycling Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Han ruver 195 centimeter over jordoverflaten.

- Rammestørrelsen min er 61 centimeter og XXL. Den er beregnet på store folk. Jeg har så lange bein at jeg bruker større sykkel enn de som er på samme høyde som meg, sier Vegard Stake Laengen og nevner blant andre Reto Hollenstein:

- 1.97 høy, og sykler på XL.

I disse dager tar 165 centimeter lave Caleb Ewan sykkelverdenen med storm med sin superaerodynamiske sittestilling.

Følg procycling.no på Facebook!

Stake Laengen har lang rekkevidde, men en slik positur i 70-80 kilometer i timen, er utelukket.  Endret alt etter banetest Sittestillingen hans er trolig kraftig forbedret likevel. Det var noe det første profflaget IAM Cycling tok tak i, etter at de signerte den langstrakte nordmannen.

- Allerede i desember gjorde jeg unna testing på bane på Mallorca med laget. Jeg var der i to timer, og vi prøvde oss fram til hvilken posisjon som var best for aerodynamikken. Det var en fagperson fra Scott (sykkelleverandøren, vår anm) og han fikk justere som han ville. Til slutt var det vel bare setehøyden jeg beholdt fra tidligere, sier Stake Laengen til procycling.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer