En lyskestrekk unna å bli fotballspiller

Men nå er Niklas Dyrhaug klar for OL-medaljer.

GOD I MYE: Niklas Dyrhaug kan bli en hit i langrennssporet i vinter, men det er egentlig bare en tilfeldighet.Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
GOD I MYE: Niklas Dyrhaug kan bli en hit i langrennssporet i vinter, men det er egentlig bare en tilfeldighet.Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL SENALES (Dagbladet): Han ble hypet som den neste Petter Northug, akkurat passe brei i kjeften og med et udiskutabelt langrennstalent. Niklas Dyrhaug var på vei rett inn i verdenseliten da karrieren fikk en uventet pause med en virusinfeksjon.

- Det tok jo ni måneder før kroppen responderte. Nå føler jeg at jeg er på gang igjen, sier Dyrhaug til Dagbladet.

Vi møter ham på hotellet langrennslandslaget bor på under høydesamlingen i italienske Val Senales. Der er Dyrhaug i gang med å trene seg opp igjen til en ny sesong, og denne gangen skal han være med og kjempe om medaljene. Både i verdenscupen og i OL i februar.

- Jeg har veldig trua på at jeg kan ta medalje i OL, sier han.

Close race Men det er egentlig bare tilfeldigheter som gjør at Niklas sitter i Val Senales og forteller at han kan vinne OL-gull i langrenn for Norge. I ungdomsåra var han et større fotballtalent enn han var et langrennstalent, og hadde det ikke vært for at han var skadd med lyskestrekk det året han gikk ut av tiende klasse på ungdomsskolen, ville han valgt fotballgymnas i stedet for skigymnas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer