En lyskestrekk unna å bli fotballspiller

Men nå er Niklas Dyrhaug klar for OL-medaljer.

GOD I MYE: Niklas Dyrhaug kan bli en hit i langrennssporet i vinter, men det er egentlig bare en tilfeldighet.Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet
GOD I MYE: Niklas Dyrhaug kan bli en hit i langrennssporet i vinter, men det er egentlig bare en tilfeldighet.Foto: Bjørn Langsem/ DagbladetVis mer

VAL SENALES (Dagbladet): Han ble hypet som den neste Petter Northug, akkurat passe brei i kjeften og med et udiskutabelt langrennstalent. Niklas Dyrhaug var på vei rett inn i verdenseliten da karrieren fikk en uventet pause med en virusinfeksjon.

- Det tok jo ni måneder før kroppen responderte. Nå føler jeg at jeg er på gang igjen, sier Dyrhaug til Dagbladet.

Vi møter ham på hotellet langrennslandslaget bor på under høydesamlingen i italienske Val Senales. Der er Dyrhaug i gang med å trene seg opp igjen til en ny sesong, og denne gangen skal han være med og kjempe om medaljene. Både i verdenscupen og i OL i februar.

- Jeg har veldig trua på at jeg kan ta medalje i OL, sier han.

Close race
Men det er egentlig bare tilfeldigheter som gjør at Niklas sitter i Val Senales og forteller at han kan vinne OL-gull i langrenn for Norge. I ungdomsåra var han et større fotballtalent enn han var et langrennstalent, og hadde det ikke vært for at han var skadd med lyskestrekk det året han gikk ut av tiende klasse på ungdomsskolen, ville han valgt fotballgymnas i stedet for skigymnas.

- Det var ganske close, så at det ble langrenn i stedet for fotball er ganske tilfeldig, sier Dyrhaug.

- Men nå som Godset tok siste stikk i helga, og Rosenborg tapte mot Molde er det vel ok at jeg er langrennsløper i dag, ler han.

Revansjesugen
Og heldigvis for norsk skisport valget Dyrhaug langrennsgymnaset, for dersom alt går slik Niklas selv har planlagt blir OL-sesongen starten på et langt Dyrhaug-eventyr på to ski. For nå er han i utfordrerposisjon igjen.

- Jeg er revansjesugen til det som kommer. I fjor høst var jeg i helt rått slag før sesongen, og trodde jeg skulle være med i toppen i både Tour de Ski og i VM. Da var det tøft å bare avbryte sesongen. Men i stedet for å måtte forsvare noe er jeg i utfordrerposisjon nå, og det tror jeg kanskje kan være bra!

Og løpene i Sotsji ser han for seg nesten daglig. Det er kanskje ikke så overraskende at Niklas ser for seg selv som en av de første som stormer mot mållinja.

- Selvfølgelig. Det tror jeg er viktig å trene på også, at man ser for seg at man er med når det skjer, sier Dyrhaug til Dagbladet.