- En maktdemonstrasjon av Aksel

Vant storslalåmen 48 hundredeler foran nummer to.

(Dagbladet.no): Aksel Lund Svindal vant sitt andre gull i VM i Åre i dag. Dermed er han dobbelt verdensmester etter utforgullet på søndag, og den fjerde norske verdensmesteren i storslalåm.

Han var selvsagt glad, men som vanlig rolig og behersket etter seieren.

- Jeg visste at om kjørte jeg bra i andre omgang, var det store sjanser for medalje, sier han til NRK.

Vant med 48 hundredeler

Og han kjørte vanvittig bra i andre omgang.

Han kjørte seg opp fra fjerdeplassen etter første omgang, og vant til slutt 48 hundredeler foran sveitsiske Daniel Albrecht, som ledet etter første omgang. Aksel slo Albrecht med 71 hundredeler i andre omgang.

- Jeg vinner med ganske klar margin til nestemann. Ingenting å si på det, gitt, sier Aksel.

- Fantastisk idrettsmann

DOBBEL AKSEL: Aksel Lund Svindal gjorde som i utforen på søndag: Knuste konkurrentene med klar margin under dagens VM-storslalåm i Åre. Foto: Scanpix
DOBBEL AKSEL: Aksel Lund Svindal gjorde som i utforen på søndag: Knuste konkurrentene med klar margin under dagens VM-storslalåm i Åre. Foto: Scanpix Vis mer

For å få de store ordene må man nok gå til andre enn gullgutten sjøl.

- Helt fantastisk. En maktdemonstrasjon av Aksel, sier landslagssjef Marius Arnesen til NRK.

Som forklarer den suverene triumfen til Lund Svindal slik:

- Det handler om måten har kjører på ski på, og samtidig hvor profesjonell og sterk han er i hodet. Det er en fantastisk idrettsmann. Vi er utrolig fornøyd med Truls også, selvfølgelig.

Karlsen imponerte også

For også Truls Ove Karlsen gjorde en meget god konkurranse, og ble nummer seks etter å ha ligget på tiendeplass etter første omgang.

- Jeg prøvde bare å slippe på det jeg var kar om. Jeg hadde noen småproblemer her og der, men det har man gjerne på en bra runde. I dag var det virkelig min dag, både med løype og forhold og alt, sier Karlsen til NRK.

Bjarne Solbakken kjørte ut i første omgang etter å ha notert gode mellomtider i starten av løypa.

Dagens VM-gull var Norges fjerde i storslalåm. Stein Eriksen tok gull i nettopp Åre i 1954. Kjetil André Aamodt vant i Morioka i 1993, mens Lasse Kjus ble verdensmester i Vail i 1999.

- En maktdemonstrasjon av Aksel
GOD KONKURRANSE: Truls Ove Karlsen tok en sterk sjetteplass.