- En mann av mitt hjerte

Michael Smithurst (33) hadde drømt om å avgjøre NM-finalen i ishockey til Storhamars fordel. Men selv ikke drømmens seiersrus kom opp mot gårsdagens gulljubel.

HAMAR (Dagbladet): 1.54 minutter ut i den andre sudden death-perioden kom skuddet som endelig skilte Storhamar og Vålerenga etter tidenes mest spennende oppgjør om NM-gull: Fire av sju finaler fikk avgjørelse på overtid, og totalt målscore på alle finalekampene endte 16- 15 til Storhamar.

Ett skudd. Ett eneste skudd. Fra Michael Smithurst. Det var alt som skilte lagene etter sju timer, 38 minutter og 42 sekunder!

- Morsomt at ei gammel bikkje kan avgjøre, og ikke bare stjernene. Faktisk har jeg drømt at jeg skulle bli matchvinner, og så skjer dette. Jeg blir helt gæer'n, smiler Michael Smithurst.

Slow motion

Storhamar-veteran Ole-Eskild Dahlstrøm var nære ved å avgjøre finalen like før slutt i første overtidsperiode, men skuddet smalt i tverrliggeren. Etterpå var han glad han ikke ble matchvinner.

- Ingen fortjente dette mer enn Michael. Han er en mann av mitt hjerte. Han er lagspiller med stor L, og fortjener å få stå i sola en dag. Jeg vet at han kommer til å leve på den stunden resten av livet, sier Ole-Eskild Dahlstrøm (34) til Dagbladet.

En dekket Tommy Lund i VIF-målet så ikke skuddet, og da Smithurst skjønte at pucken lå i mål, ble han rådvill.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg har jo ikke vært i en slik situasjon før. Så jeg bestemte meg for å løpe til keeperen vår, Jonas Norgren. Han er den egentlige matchvinneren, sier Michael Smithurst.

I løpet av sine fem år i Storhamar har Smithurst vunnet to seriemesterskap og to Kongepokaler. Gårsdagens seiersmål er øyeblikket som slår alt annet han har opplevd.

- Jeg ser for meg målet i slow motion. Det er et minne som har brent seg fast. Når jeg sitter i rullatoren på gamlehjemmet, så vil jeg fortsatt huske den scoringa, smiler han fornøyd.

Beholder pucken

Etter kampen sikret han seg også pucken som et varig minne.

- Den pucken skal inn i premieskapet. Det kan ha vært mitt siste skudd for Storhamar, så den pucken betyr mye for meg, sier Michael Smithurst.

Kontrakten med Storhamar løper nemlig ut nå, og partene har foreløpig ikke diskutert forlengelse.

Skal, skal ikke

- Etter dette får jeg lyst til å fortsette, men jeg vet hvor mye som kreves for å henge med på dette nivået. Vi har hatt sinnssyke treningsdoser i år. Det er heller ingen dårlig måte å slutte på, for hvordan kan jeg toppe dette, smiler Smithurst.

Storhamar-spillerne får mellom 1000 og 25000 i bonus for klubbens første NM-gull siden 2000. Smithurst er ikke blant dem som håver inn mest. -

Litt fleipete bruker jeg å si at jeg er overarbeida og underbetalt. Men penger kommer uansett ikke opp mot å stå her med «bøtta».

- Snille hockeyguder

Storhamar var nære å avgjøre gullet innenfor ordinær tid, men VIFs Kjell Richard Nygård utliknet tre og et halvt minutt før slutt. Smithurst tapte duellen i forkant.

- Den baklengsen er min, og jeg fryktet at jeg skulle bli syndebukk. For et VIF-lag som lukter pokal er ikke lette å slå. Men jeg må ha vært snill mot hockeygudene i år, for de var snille med meg nå, sier Michael Smithurst.

BEHOLDER PUCKEN: Ole-Eskild Dahlstrøm (til venstre) mener ingen fortjener mer enn Michael Smithurst å bli matchvinner i NM-finalen. Smithurst beholder pucken som et kjært minne om sitt største øyeblikk som hockeyspiller.
SEIERSDUSJ: Storhamars trener, Petter Salsten, ble dynket i dusjen.
SEIERSRUS: Ellevill jubel blant Storhamar-spillerne og fansen da seieren var klar.