- En mann for framtida

John Arne Riise (23) er ute av førsteelleveren til Liverpool. Men ordene fra manager Gerard Houllier gir grunn til optimisme.

- John Arne er en mann for framtida. Han startet sesongen, men hadde en liten formsvikt. Jeg skjønner at han er litt frustrert akkurat nå. John Arne må bare forbedre seg på visse områder, så er han snart tilbake på laget, sier Liverpool-manager Gerard Houllier foran ettermiddagens lokalderby mot Everton.

De positive meldingene fra Houllier fjerner alt snakk om at Riise skal bort fra klubben. For første gang siden han kom til Liverpool, opplever han en nedtur. Konkurransen fra Djimi Traore og Jamie Carragher har resultert i begrenset spilletid for nordmannen.

Skuffet

- John Arne er skuffet fordi han får lite spilletid. Mitt råd til ham er å være tålmodig, da du aldri kan vite hva som vil skje. Det gjelder å jobbe hardt for å vinne plassen tilbake, sier Sami Hyypiä til Canal+-reporter Øyvind Alsaker.

Intervjuet med den finske forsvarskjempen blir sendt på betalkanalen i forbindelse med ettermiddagens lokalderby på Anfield.

Gode busser

Hyypiä og John Arne Riise er gode venner, og har mye med hverandre å gjøre også på fritida.

- Det er ikke noe galt i å være veldig ambisiøs. Det er en god egenskap, men det gjør det desto vanskeligere når du ikke blir tatt ut på laget. John Arne må bare jobbe hardt, og prøve å vinne tilbake plassen, sier Sami Hyypiä.

  • John Arne Riise scoret sitt første mål for Liverpool mot nettopp Everton 15. september 2001, bare en måned etter at han kom til klubben. Et nydelig soloraid ble avsluttet med et flott skudd som bidro til at Liverpool vant 3- 1 på Goodison Park.

Foreløpig har Riise startet i 12 av 22 ligakamper, og vært innbytter i fem. Han har fortsatt til gode å komme på scoringslista denne sesongen.

SPORT PÅ TV

Canal+ klokka 15,30:

Liverpool-Everton.

SLITER: John Arne Riise opplever sin første nedur i Liverpool.