Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En mann for Semb

Ett minutt på overtid, 25 meter fra mål, feilvendt og med en mann i ryggen, bestemte Rune Buer Johansen (29) seg for å gjøre det umulige mulig. Så banket han inn seiersmålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morten Pedersen SOGNDAL (Dagbladet): - Jeg er enig - det skal jo egentlig ikke være mulig å score fra den posisjonen, sier Rune Buer Johansen til Dagbladet. - Jeg sto jo med ryggen til mål. Men da jeg så spilleren som kom oppi meg, bestemte jeg meg for å ta en vending og skyte. - Da ballen forlot foten, var følelsen så god at jeg skjønte det kunne bli mål, sier han. Rune Buer Johansen er denne sesongen lansert som en mulig mann for landslaget. Det er ikke noe dårlig forslag. For indreløperen har alt det Nils Johan Semb savnet i kampene mot Danmark og Romania: Løpskraft, løpsvilje, gode berøringer og et godt blikk.

Dra til Sogndal, Semb

- Han (Semb) bør i hvert fall komme og se på Rune, sier Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen. Tidligere har han oppfordret landslagstreneren til å notere seg Anders Stadheim også. Og hvorfor ikke - når de etablerte verken fungerer eller orker. Og du skal stå opp før fuglene for å matche kondisen og viljen til Rune Buer Johansen. - Landslaget er vel for meg som de fleste andre - en drøm, sier Sogndals matchvinner. - Men jeg stiller mer enn gjerne opp hvis jeg får muligheten. For orken min er en styrke - på det området matcher jeg de fleste. Og jeg har merket meg at landslaget ikke er like løpssterkt som det var under Drillo. Rune Buer Johansen har et halvt år igjen av kontrakten med Sogndal. Det bør bety mange henvendelser fra tippeligaklubber på jakt etter midtbanespillere. Men han lar seg ikke stresse - mas hører ikke hjemme i Rune Buer Johansens fotballiv. Og det er derfor han trives så godt i Sogndal. - Jeg er avhengig av trygghet, sier han. - Og det får jeg her i Sogndal - det er en klubb med et stort hjerte. Så jeg tenker ikke på andre klubber - det som eventuelt kommer, får komme. Det viktigste for meg er å gjøre det best mulig i hver eneste kamp.

Treningsnarkoman

Rune Buer Johansen har som mange andre fått treningsfrihet under Jan Halvor Halvorsen. Derfor gjør han mye alternativt. - Jeg trener ikke så mye fotball. Jeg er ikke typen som bare kan ha fotball, fotball og fotball. Derfor bruker jeg sykkelen en del og er mye på ski om vinteren. Jeg har alltid trent veldig allsidig. Han har kanskje den fotballspilleren i Norge med best syreopptak (76). Han skal opp i 80. Men hvor kommer da teknikken fra, de gode og følsomme berøringene? Rune Buer Johansen sier: - Fra barndommen, da jeg var på løkka hele tida. Det jeg fikk da, har jeg tatt med meg. Sogndal tok ferie på andreplass i går. Det betyr helt fri. - Ferie er ferie, sier Jan Halvor Halvorsen. - Disse gutta vet hva de skal gjøre. Så derfor trenger jeg verken å sende med dem lapper eller si noe som helst. Nå skal vi bare kose oss og være glade over det vi har prestert så langt.

TAR FERIE PÅ PALLEN: To svært fornøyde Sogndal-spillere - Rune Buer Johansen får en velfortjent klem av kaptein Håvard Flo.