En mann og tre babyer

Frode Kyvåg (55) er ikke lenger bare pappa i Norway Cup-familien. Nå er det to unge damer som har førsteprioritet. Men om elleve dager må Rikke og Selma (4 1/2 måned) dele pappa med verdens største fotballturnering.

Tvillingene har akkurat våknet fra middagsluren. Eller for å si det som det er: De har akkurat blitt vekket av pappa og løftet ut av bilen og inn i en lokal regnbyge over Ekebergsletta.

- Nå får jeg kjeft av mora deres når vi kommer hjem, mumler Frode Kyvåg mens regndråpene lager mørke flekker på jentenes knallrosa klær.

Mens Rikkes hatt sklir ned i panna, og Selma gulper og er litt misfornøyd med en arm i klem, står Frode Kyvåg som ei sol midt i regnskuren.

- Jentene har forandret meg totalt. Før fløy jeg i håndballhallen sju kvelder i uka. Nå løper jeg rett hjem. Det er vanskelig å sette ord på det jeg opplever, innrømmer han.

- Dobbeltsjekket alle

Og Frode Kyvåg er forandret. Ikke bare etter at han ble pappa, men gjennom de seinere åra hvor han har senket skuldrene litt. Nå tør han delegere de enorme arbeidsoppgavene omkring Norway Cup uten å gå medarbeiderne etter i sømmene hele tida.

- For 10- 12 år siden dobbeltsjekket jeg alle som jobbet rundt meg. Vi hadde tre arbeidsmøter i uka hvor jeg kontrollerte hva alle dreiv med. Nå er arbeidsmengden 200- 300 prosent større, og vi delegerer og fordeler arbeidsoppgaver mye mer.

Kritikk

Det er ikke bare enkelt å være ansikt utad i verdens største fotballturnering, og samtidig daglig leder i arrangørklubben. Denne våren har Frode Kyvåg måttet tåle skarp kritikk fra egne rekker.

- Jeg tror medienes beskrivelse av turbulensen omkring min person er sterkt overdrevet. Det som er et faktum, er at det de tre siste åra har vært saklig uenighet om hvordan klubben skal drives, sier han.

Mye av uenigheten dreier seg om Kyvågs rolle.

- Jeg oppfatter meg ikke som daglig leder av klubben. Gruppene våre klarer seg utmerket godt sjøl. Jeg oppfatter meg som daglig leder av Norway Cup, sier han.

Og er snar med å legge til:

- Men dersom alle hadde vært enige med meg, hadde jeg lurt på min egen funksjon.

All ball til Ekeberg

Kyvåg lar seg ikke bremse av forstyrrende uenigheter, og har nye spennende prosjekter på gang til 29. utgave av Norway Cup.

- Alle finalene skal spilles på Ekebergsletta. Vi ønsker å se hvordan det fungerer å flytte hele turneringa opp hit. Vi håper at 4000- 5000 mennesker lager mer stemning på Ekeberg enn på Bislett.

Kyvåg drømmer om at Norway Cup-finalene kan bli en folkefest for hele østlandsområdet, med underholdning, klovner, ansiktsmaling, konkurranser og moro - i tillegg til de prestisjetunge Norway Cup-finalene. Med gutteaktig iver legger han ut om planene.

- Hva skjer den dagen du er for gammel til å være sjef for Norway Cup?

- Jeg kan ikke bli gammel nå. Jeg er jo småbarnsfar, gliser Frode Kyvåg.

Skyene har veket for sola over Ekebergletta også.

<B>KYVÅG PÅ SLETTA:</B> Norway Cup-generalen med tvillingene Rikke og Selma på trilletur på Ekebergsletta.