Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En medalje fra eller til ... hva betyr vel det?

Tora Berger etter bitter fjerdeplass.

(Dagbladet.no): Det var en mager trøst for Tora Berger at hun for andre dag på rad leverte en sterk prestasjon.

Det hjalp nemlig fryktelig lite så lenge prestasjonene til Andrea Henkel, Jekaterina Jurjeva og Albina Akhatova var enda sterkere. Tora smilte tappert da hun møtte pressekorpset etterpå, men greide ikke å skjule skuffelsen over enda en forsmedelig fjerdeplass.

- La de andre få æren, det er ikke så farlig. En medalje fra eller til, hva betyr vel det? innledet Tora i en lettere galgenhumoristisk tone.

Den evige firer?

Nå begynner hun å identifisere seg med langrennsjenta som ble kalt «den evige firer» etter Torino-OL i 2006, Kristin Størmer Steira.

Steira var til sammen 24 sekunder fra tre medaljer - men måtte ta til takke med tre fjerdeplasser.

- Jeg føler meg litt som Steira nå, sier Berger til Dagbladet.no.

I så fall er det håp, for etter Torino har Steira har gjort sitt for å kvitte seg med stempelet som evig firer. I Sapporo-VM i fjor satt hun igjen med to bronsemedaljer og en sølvmedalje - og Berger har fortsatt fire øvelser igjen å gjøre det på.

NESTEN IGJEN, TORA: Tora Berger ligger utslitt i målområdet mens den tyske vinneren Andrea Henkel og de de to russiske medaljevinnerne smiler. Foto: Arnt Folvik
NESTEN IGJEN, TORA: Tora Berger ligger utslitt i målområdet mens den tyske vinneren Andrea Henkel og de de to russiske medaljevinnerne smiler. Foto: Arnt Folvik Vis mer

Akkurat det var det vanskelig å glede seg over i dag.

- Jeg er misfornøyd med fjerdeplass, og egentlig mer skuffet i dag enn i går. Det er ikke annet å gjøre enn å dra hjem og trene, jeg er ikke god nok, sier hun.

Skjøt godt - men ikke godt nok

Med skyting som i dag bør Tora Berger likevel ha gode sjanser til å sikre seg en etterlengtet medalje i dette mesterskapet.

Hun traff på 19 av 20 skudd, men den ene bommen på første stående ble skjebnessvanger når de i tet skjøt feilfritt.

- Det ble én bom for mye, og kanskje hadde det ikke holdt selv med feilfri skyting. Sånn er det.

- Trodde du det ville holde til medalje med én bom på forhånd?

- Jeg hadde egentlig planlagt å skyte fullt, det var planen, svarer Berger.

image: - En medalje fra eller til ... hva betyr vel det?

Gullmedaljevinner Henkel skjøt ikke bare feilfritt, hun skjøt lynraskt også. Men Berger er ikke sikker på om hun har særlig å hente på å bruke mindre tid på standplass.

- Jeg vet ikke, jeg må jo treffe blinkene også. Jeg håpet de foran meg skulle få en smell på siste skyting, men de takla det der også, sier hun.

Julie Bonnevie-Svendsen fulgte brukbart opp den finfine 8. plassen fra gårsdagens sprint, og falt ned til 16. plass.

Solveig Rogstad ble nummer 24 og Ann Kristin Flatland nummer 48.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media