Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forlik mellom Ingebrigtsen, Hoftun og RBK

En meget god dommer reddet Rosenborg fra et sviende tap i en kamp klubben ødela for seg selv

I det øyeblikket Ivar Koteng innrømmet anger, var Rosenborg på vei mot tap i Sør-Trøndelag tingrett. Forliket er et godt resultat for alle parter.

FERDIG I RETTEN: Ivar Koteng forlater Trondheim Tinghus og Sør-Trøndelag tingrett etter forliket med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. Rosenborgs styreleder handlet i beste mening og lot samvittigheten styre seg. Det har kostet RBK dyrt det siste halvåret. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FERDIG I RETTEN: Ivar Koteng forlater Trondheim Tinghus og Sør-Trøndelag tingrett etter forliket med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. Rosenborgs styreleder handlet i beste mening og lot samvittigheten styre seg. Det har kostet RBK dyrt det siste halvåret. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UAVGJORT KAN MAN stort sett leve med, denne gangen mer enn andre. Sett med aktørenes RBK øyne, ikke minst fordi den angrende klubben fortsatt står saksøkerne veldig nær, er forliket mellom Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Rosenborg det beste resultatet man kunne tenke seg.

RESULTATET I SØR-TRØNDELAG tingrett, summene Rosenborg kjøper seg fri med, holdes i familien. Det er helt greit. Det viktigste for alle parter er at saken og belastningen er ute av verden.

Da Ivar Koteng innrømmet anger og dårlig samvittighet tirsdag ettermiddag, var saken i realiteten over.

Rosenborg kunne ikke vinne.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun trengte ikke en stor seier.

DET ER OGSÅ samvittighet som er årsaken til problemene Rosenborg viklet seg inn i da de sparket Ingebrigtsen og Hoftun i fjor sommer. Eller for å være helt presis; et ønske om god samvittighet. I det øyeblikket (18. juli) RBK-styret svarte enstemmig nei på spørsmålet om det var noen som trodde Kåre Ingebrigtsen var Rosenborgs trener i 2019, tok Ivar Koteng en avgjørelse basert på sin egen samvittighet.

Styrelederen bestemte seg for at han ikke kunne late som ingenting rundt treneren, hvis skjebne med tanke på neste sesong allerede var beseglet.

Ivar Koteng felte Kåre Ingebrigtsen der og da (19. juli) fordi han ikke hadde samvittighet til å spille skuespill gjennom resten av sesongen.

DERFOR ER DET de gode hensiktene som har kostet RBK i denne saken. Hva omdømmet angår, og det er viktig på Lerkendal, har klubben fått gjennomgå i et halvt år. Samtidig har det kostet dem penger. Men Ivar Koteng, som er blitt beskyldt for mye, ikke minst av undertegnede, hadde bare gode hensikter da han sparket Ingebrigtsen på innhold og Hoftun ved en feiltakelse.

Kotengs problem var at han lot samvittigheten styre.

Det funker i Kirkens Bymisjon, men i den profesjonelle fotballen er dessverre hensyn det siste man bør ta.

DET HØRES KYNISK ut og er det også. Profesjonell fotball er en kynisk industri. Den enes død o.s.v. - alle vet det. Aktørene kjenner spillereglene og konsekvensene. Og nettopp fordi RBK ønsker å være en klubb større enn norsk fotball, fordi historien er som den er, ambisjonene er som de er og fordi styrelederen er som han er, ble samvittigheten det dårligste verktøyet Koteng kunne bruke da han på vegne av klubben, og til RBKs beste, valgte å si opp Kåre Ingebrigtsen på dagen.

Prisverdig, ja – du må gjerne kalle Ivar Koteng en hedersmann.

I fotballsammenheng derimot, ekstremt naivt og uprofesjonelt.

I STØRRE KLUBBER, og Rosenborg ønsker å være en mye større klubb enn den største i Norge, har man gjerne en arvtaker klar når avskjeden som kommer brått har vært en styrt prosess gjennom måneder.

I det øyeblikket treneren sparkes har man vikaren klar.

Den neste faste kommer etter en kamp eller tre, et opphold mest for syns skyld.

DA RBK SPARKET Ingebrigtsen/Hoftun sa Ivar Koteng at det hadde vært en lang prosess, at det var noe man hadde sett komme det siste året. Likevel ble akademisjef Rini Coolen spurt om han kunne steppe inn først etter at trenerne var sparket. Alternative hovedtrenerne, selv om man altså hadde snakket om dette i nærmere et år, var ikke Rosenborg i nærheten av å ha.

Det fantes ingen kandidatliste.

19. JULI 2018 lot Rosenborg samvittigheten styre en fotballfaglig avgjørelse vedtatt av et relativt fotballkompetent styre. Det var dumt. Først i dag, 23. januar 2019, har de betalt seg ut av smørja. Det var klokt. Og om drøye to måneder starter en ny sesong.

Den kan ikke komme fort nok.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!