«En mental seier»

STAVANGER (Dagbladet): Jostein Flo fikk én sjanse, steg til værs - og scoret. Der og da berget han både ett poeng og selvtilliten for bunnsliterne Strømsgodset.

- Dette var en mental seier for oss. Vi var veldig gode taktisk og tok poeng fra serielederen. Vi har slitt i seriestarten, og så ut som et bunnlag i forrige kamp. Men nå kan vi gå til neste serierunde med stor selvtillit, sier Jostein Flo.

I går vant han flere hodedueller i eget straffefelt enn i Vikings. Og åtte minutter før slutt sikret han ett poeng, da han steg til værs og kontrollert stanget inn et frispark. En utrolig opptur for laget etter 6- 2-tapet mot Brann i forrige runde.

Må ha flaks

Sjansestatistikken forteller at hjemmelaget burde ha knust drammenserne i går. Men både en god keeper og tamme Viking-angripere sørget for at det ble med Erik Nevlands ene fulltreffer.

- Når du spiller mot Viking på Stavanger stadion, skal du ha litt flaks og marginer. Men du må også være dyktig. Vi har sluppet inn 14 mål på tre kamper før dette, og nå tar vi poeng mot serielederen. Jeg synes vi var dyktige i dag, sier trener Arne Dokken.

Gårsdagens oppgjør var en taktisk triumf for Godset-treneren.

- Det var forventet at Viking skulle komme i 100, og det fikk de også uttelling på ganske tidlig. Men vi fikk kampen inn i vårt spor og etter hvert begynte Viking å slå på tvers og lempe inn mot våre midtstoppere, som vant alle dueller. Målet var å få gode overganger, eventuelt score på dødballer. Vi klarte det siste, sier Arne Dokken.

Vrimlet av sjanser

Viking-spillerne virket i perioder uinspirerte og lite bevegelige. Likevel hadde de svært mye av banespillet og produserte et hav av sjanser. Nevland kom alene med keeper uten å score, venstreback Pereira fikk et par feite tilbud og det vrimlet av skudd og farlige situasjoner foran målet til Glenn Arne Hansen.

Men kula ville ikke inn. Og etterpå oppførte de blåkledde seg som om de hadde tapt.

- Vi visste på forhånd at det ville være farlig med en 1-0-ledelse. En scoring til ville punktert kampen, og vi hadde nok sjanser til å få det målet. Det er der det ligger, sukker lagkaptein Bjarte Lunde Aarsheim.

- Vi tapte to poeng. Men jeg synes vi spiller bra, spesielt på høyreflanken. Vi må bare fortsette å skape mange sjanser, sier trener Benny Lennartsson.

<B>VIKTIG:</B> Jostein Flo sikret uavgjort for Strømsgodset. Nå kan laget gå mentalt styrket til neste kamp, hjemme mot Molde.