Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En merker at han ikke er like glad som vanlig

Hegle Svendsen om Bjørndalen.

KNOLL OG TOTT: Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er sammen med franske Martin Fourcade favoritter på dagens 20 kilometer. Foto: AP Photo / Mikhail Metzel / Scanpix
KNOLL OG TOTT: Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø er sammen med franske Martin Fourcade favoritter på dagens 20 kilometer. Foto: AP Photo / Mikhail Metzel / Scanpix Vis mer

Følg 20 kilometeren direkte i livestudio fra kl. 12.45!

KHANTY-MANSIJSK / OSLO (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen har hatt en tung sesong, og den seiersvante veteranen står med bare én verdenscupseier denne sesongen; åpningshelga i Östersund.

Etter det har det meste gått stang ut for 36-åringen, selv om han vant gull på mixed-stafetten sammen med Tarjei Bø, Ann Kristin Flatland og Tora Berger.

Etter lørdagens sprint, og søndagens jaktstart spurte Bjørndalen om en dag fri for å spare krefter. Lagkameraten Emil Hegle Svendsen merker at alt ikke er som det skal være med Bjørndalen.

- Vi merker forskjell på en som sliter og en som ikke gjør det. Du merker at han ikke er like glad som vanlig, sier Emil Hegle Svendsen ifølge NRK.

Går for gull På dagens 20 kilometer går Hegle Svendsen for et nytt gull på en av hans sterkeste distanser. Hegle Svendsen vant på samme distansen i VM for tre år siden, og i OL i fjor.

- Jeg går for gull, men er ydmyk i forhold til oppgaven, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

Han mener skytinga vil avgjøre dagens øvelse. Det gås ikke strafferunder på en 20 kilometer, men legges til ett minutt per bom isteden.

- Løypa passer meg veldig bra, men det er skytingen som kommer til å avgjøre her når du straffes med ett minutt per bom. Jeg tror ikke vinneren kommer til å ha bommet mer enn én gang, sier Svendsen.

Bø er fornøyd Tarjei Bø har åpnet VM glimrende. Han tok gull med på mixed-stafetten samt to bronser på henholdsvis sprinten og den påfølgende jaktstarten.

Dagens løype har flere bratte motbakker, men Bø mener de ikke er lange nok til at han kan tjene på dem.

Han går selvsagt for gull, men om det skulle ende uten medalje er han uansett storfornøyd med VM-innsatsen så langt.

- VM er velykket for meg uansett, men jeg vil være med å kjempe om gullet selv om løypa ikke passer meg så veldig bra. Den er bratt, men bakkene er ikke lange nok så det er mange som kommer til å gå fort, sier Bø til Dagbladet.

HAR DET TUNGT: Emil Hegle Svendsen sier at Ole Einar Bjørndalen har det tungt, han sliter og han vet ikke hvorfor. Foto: Heiko Junge / Scanpix
HAR DET TUNGT: Emil Hegle Svendsen sier at Ole Einar Bjørndalen har det tungt, han sliter og han vet ikke hvorfor. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling