Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En milliard så India seire i naboduellen

Slo Pakistan i semifinalen i cricket-VM.

TIL FINALEN: Indias Harbhajan Singh jubler etter at India slo Pakistan i den svært mye omtalte cricketkampen i VM.Foto: SCANPIXREUTERS/Adnan Abidi
TIL FINALEN: Indias Harbhajan Singh jubler etter at India slo Pakistan i den svært mye omtalte cricketkampen i VM.Foto: SCANPIXREUTERS/Adnan Abidi Vis mer

India var litt bedre, og ikke minst heldigere, enn Pakistan i onsdagens VM-semifinale i cricket og er klar for finale mot Sri Lanka lørdag.

Med begge lands statsministre blant tilskuerne på et fullsatt stadion, og med en milliard mennesker benket foran TV-skjermene, var det stilt enorme forventninger til oppgjøret i Mohali.

Kampen skulle ikke bare kåre en VM-finalist, den fikk også ansvar for å bedre forholdet mellom de to nabolandene gjennom statsministrenes «cricketdiplomati». Utfallet av de politiske ambisjonene er fortsatt uvisst, men cricketkampen ble ikke det dramaet mange hadde ventet.

Pakistan kom tidlig på etterskudd i forsøket på å matche hjemmelagets 260 poeng og lette forgjeves etter spilleren som kunne finne ut av de gjerrige indiske kasterne. Likevel ga pakistanerne aldri opp. Først på sjette siste kast var det klart at forspranget ikke kunne innhentes, og ikke før det nest siste kastet var siste pakistaner ute.

- Jeg vil gratulere Indias lag og hele India med en stor seier, og ønsker dem lykke til i finalen. Vi misbrukte våre muligheter, og de var bedre enn oss. Jeg ber landet mitt om unnskyldning. Vi gjorde vårt beste, sa Pakistans lagkaptein Shahed Afridi.

Best, heldigst India vant naboduellen mye takket være scoringskongen Sachir Tendulkars 85 poeng. Han var ikke bare dagens beste poengplukker, han var også den ubestridt heldigste mannen på Punjab cricketforbunds stadion.

Hele fire ganger hadde pakistanske forsvarere poleballer fra Tendulkar i hendene, bare for å glippe og slippe ballen. Det gavmilde forsvarsspillet hjalp India å bygge en ledelse som viste seg litt for stor.

Tre av fire ganger slapp Tendulkar unna etter kast fra Pakistans lagkaptein Shahed Afridi. Det var Afridi som til slutt greide å holde ballen og innfri løftet om å nekte Tendulkar jubileum i semifinalen. Indernes superstjerne må fortsatt vente på å score minst 100 poeng for 100. gang i endagslandskamper.

- Det er alltid spesielt å møte Pakistan, og det betyr mye å ha slått dem fem av fem ganger i VM. I dag må vi takke kasterne og forsvarerne for seieren, sa Tendulkar.

STJERNE: Indias Sachin Tendulkar håper India også kan gjøre jobben i finalen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Adnan Abidi
STJERNE: Indias Sachin Tendulkar håper India også kan gjøre jobben i finalen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Adnan Abidi Vis mer

Den pakistanske kasteren Umar Gul skuffet stort da India startet forrykende og var på vei mot en superscore, men Wahad Riaz reparerte noe av skaden da han kastet ut fem indere for tap av bare 46 poeng. 260 poeng var ingen umulig oppgave for Pakistan.

Etterskudd Indias kastere og forsvarere viste seg imidlertid å være langt mindre gavmilde enn sine gjester. Pakistan kom på etterskudd i forhold til Indias poengtall helt fra start, og både Mohammad Hafeez (43 poeng) og Asad Shafiq (30) gjorde feil og forsvant ut akkurat da de begynte å bli varme i trøya. Mishbah-ul-Haq sto igjen og nektet å resignere, men hans 56 poeng kunne ikke berge Pakistan.

India er fortsatt ubeseiret mot Pakistan i VM-kamper i cricket etter lagenes femte møte. 37-årige Tendulkar, som har scoret flere VM-poeng enn noen annen spiller, holder liv i drømmen om endelig å bli mester. Men om flaks og uflaks jevner seg ut, skal han passe seg i finalen.

- Finalen i Mumbai blir en fantastisk begivenhet. Vi skal gi alt for å gjøre jobben igjen, sa Tendulkar.

Yuvraj Singh følte seg nok også heldig onsdag. Som indisk slagmann opplevde han ydmykelsen å bli kastet ut på sin første ball, men etter en drøyt åtte timer lang kamp som inneholdt 599 kast kunne han gå av banen som vinner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media