Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En millimeter er definitivt nok

To stang inn og så ble det olympisk gull på en glad og god gutt.

 SÅVIDT:  Emil hadde ikke full kontroll i spurten, men det holdt likevel i massevis. FOTO:  AFP PHOTO / Pierre -Philippe Marcou.
SÅVIDT: Emil hadde ikke full kontroll i spurten, men det holdt likevel i massevis. FOTO: AFP PHOTO / Pierre -Philippe Marcou. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET kunne blitt en av idrettens aller største klassikere:

•• Emil Hegle Svendsen i lykkerus med samlete bein og henda oppe de siste meterne mot mål, totalt uforberedt på at den nedkjempete Martin Fourcade ikke var slått.

Kanskje var franskmannens støveltupp noen centimeter bak; kanskje bare millimetere.

Men av og til er en millimeter nok.

AKKURAT det med de avgjørende millimeterne har vært en av diskusjonene rundt Emil Hegle Svendsen sitt til i dag middelmådige OL:

- Emil har et veldig stort talent, men han må utvikle det mer. Han mangler å ofre litt mer, sa den gamle skiskyttermesteren Raphael Poiree til VG forleden da enda en OL-sjanse forsvant i litt for dårlig form og alt for dårlig glid:

- Han gjør mye riktig, men det handler om å være proff fra A til Å -- ikke bare 99 prosent. For å være ærlig mener jeg Martin er bedre enn Emil, fortsatte Poiree.

I dag holdt han på å få helt rett.

FOR det hadde ikke vært Ole Einar Bjørndalen som hadde glemt å stikke fram foten i innspurten bare for å være på den helt sikre siden. Selvsagt er det en detalj som hører med til alfabetet hos en skiskytter med individuelle gull fra to OL på rad, men så er ikke Emil noen Bjørndalen hverken i sinn eller skinn.

Hegle Svendsen gjør det på sin måte. Det har vært bra nok til å vinne internasjonale titler og renn hver eneste vinter, samtidig som det ser ut som om han har det ganske moro det meste av tida.

Det holder i massevis.

DET gjorde gliden på skiene også. Nytt føre ga en ny smøretriumf, uten at det skal avslutte undersøkelsen om hva som har skjedd i de norske smørebodene. Eller hva som eventuelt har skjedd med formen på de beste norske OL-utøverne.

Men med perfekt glid og norsk gull, går det uansett an å få litt perspektiv på disse debattene. På dette nivået vil det stort sett skifte på et vis som gjør at hverken nederlagene eller seirene er definitive.

Det er bare et par dager siden den dobbelte olympiamesteren Martin Fourcade måtte si litt om hvorfor Emil Hegle Svendsen ikke virket  helt i sportslig balanse:

- Han er ikke i form. Han har ikke vunnet medalje, og for det tredje: Jeg vant i dag. Det må være tungt for ham, sa Fourcade til VG.

Noen dager etterpå sa spurten det meste om styrkeforholdet mellom de to mesterne. Der var det en åpenbar fartsforskjell i favør av Emil.

At den forskjellen til slutt bare endte med en støveltupp, får så være.

Om Emil muligens etter boka ikke er proff fra A til Å, er en millimeter mer enn nok.


-

Hele Norges coronakart