En millimeter fra finale

SYDNEY (Dagbladet): Lindy Hansen smilte tappert etter kvalifiseringsrunden i luftgevær. Fredrikstadjenta ble nummer ni. Hn plass for langt ned til å nå finalen. - Det er litt bittert, men jeg er fornøyd med innsatsen, sier Hansen til Dagbladet.

Hansen fikk 393 poeng på de 40 skuddene. 394 hadde holdt til finaleplass. Hele fire av de seks nierne ble målt til 9,9. Det vil si at skuddet er 0,25 millimeter fra en tier. Marginene var dermed ikke på Hansens side.

Stang ut

- Det var stang ut, men noen ganger går det bare sånn, smiler hun.

Hansen er egentlig best i miniatyrrifle. Luftgeværfinalen var egentlig bare en oppladning til 3x20 skudd halvmatch som går senere denne uka.

- Sånn sett var dette en kjempestart på OL. Men når jeg var så nær en finale, er det litt bittert likevel. Jeg er faktisk i kjempeform, sier Lindy.

- Hva gjør du nå fram mot halvmatchen?

- Først skal jeg få denne øvelsen ut av systemet. Jeg kommer til å snakke med de andre om det jeg gjorde feil. Men jeg får neppe noe trøst av de andre. Jeg får synes synd på meg sjøl, ler hun.

Startet tregt

Hansens OL-start ble egentlig ødelagt av en dårlig start. På de to første seriene fikk hun bare 97 poeng.

- Da visste jeg at jeg måtte skyte 20 blinker for å komme til finalen.

Hun greide 19. Bommen kom på den 19. skuddet.

- Da falt hjertet mitt ned i magen. Da skjønte jeg at jeg var sjanseløs.

Etterpå fikk den eneste norske kvinnelige skytteren celebert besøk. Prinsesse Märtha Louise og kulturminister Ellen Horn hadde fulgt den spennende konkurransen fra tribunen.

- Hyggelig. Märtha sa at hun syntes det hadde vært veldig spennende, ler Lindy.

SÅ NÆR... Lindy Hansen fra Fredrikstad hadde ikke marginene på sin side denne gangen.