En million om dagen i sykepenger

BERLIN (Dagbladet): Det er en gullkantet butikk å være sykmeldt når man heter Michael Schumacher. Han mottar en million kroner daglig fra forsikringsselskapet Lloyd's. Nå virker det klart at Schumacher ikke kommer til å kjøre Formel 1 igjen i år.

Schumacher ble i går sendt hjem etter en ukes behandling på et spesialsykehus et hemmelig sted i Sveits. Han er blitt behandlet etter at beinet hans brakk da han kjørte av Silverstonebanen i 200 km/t.

- Jeg kan ikke uttale meg om hvordan bruddene gror. Men jeg vil gjerne få lov til å stoppe alle spekulasjoner om at jeg prøver å skynde meg for å komme tilbake på banen. At jeg skulle være klar til å delta i Hockenheim 1. august er det rene vrøvl, sier Michael Schumacher i sitt første intervju etter ulykken.

Sykemeldt lenge

- Jeg har desverre ingen turbolader som kan få knokler til å gro hurtig. Det viktigste målet for meg nå, er å bli helt frisk - uansett hvor lang tid det tar. Først når jeg er kommet så langt, kan jeg tenke videre på hva som skal skje fremover. Realistisk sett innebærer dette en rekonvalisensperiode på minst tre måneder.

Dermed er han ute av VM for godt i år.

Husker krasjet

Om selve ulykka, fortalte Schumacher at han merket hvordan bremsepedalen kunne presses stadig lengre ned.

- Til slutt gikk den i bånn - uten at noe skjedde. Da var det ikke annet å gjøre enn få farten ned så hurtig som mulig ved å blokkere hjulene - før jeg braste inn i autovernet. I en slik situasjon overveier du som i feber hvordan du kan få vogna til å kjøre langsommere. Men alt går så hurtig at du ikke har tid til å tenke særlig mye før tingene kommer fatalt til deg. Det verste var egentlig å bli klemt inne i vraket. Heldigvis forstod legene det med en gang og lot være å prøve og rive meg løs. Behandlingen var helt optimal etter at det hadde skjedd, sier Michael Schumacher.

Tjener fett

Men Schumi' kan i hvert fall glede seg over at forsikringsselskapet Lloyd's må punge ut med én million kroner for hver dag han er sjuk. Hans normale inntekt er 60 millioner kroner for en sesong. Han betaler 2,5 millioner kroner i måneden på sine forskjellige forsikringspoliser. Men det behøvde han strengt tatt ikke gjøre, for selskapene står i kø for få forsikre ham gratis. De vil kun at han stiller navnet sitt til rådighet for markedsføringen deres.

SYKEMELDT:</B> Det er lukrativt å være sykemeldt dersom du heter Michael Schumacher.