Maktkampen i norsk idrett:

En mislykket skitur og en trist minister

Hvorfor forteller ikke Linda Hofstad Helleland om den virkelige skihverdagen hjemme på Konnerud?

SVAK IDRETTSMINISTER: Linda Hofstad Helleland på hyggelig skitur med IOCs visepresident Nawal El Moatawakel og Bjørn Dæhlie. Nå bør kulturministeren ta seg tid til mer slik hygge og mindre nedsnakking av idretten. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
SVAK IDRETTSMINISTER: Linda Hofstad Helleland på hyggelig skitur med IOCs visepresident Nawal El Moatawakel og Bjørn Dæhlie. Nå bør kulturministeren ta seg tid til mer slik hygge og mindre nedsnakking av idretten. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORLEDEN hadde Stortinget en kort debatt om hvordan de sosiale forskjellene preger hverdagen i norsk idrett. Det er en helt nødvendig diskusjon for å bevare idretten vår som en samlende folkebevegelse.

Akkurat det har idretten selv skjønt. På det siste idrettstinget i Trondheim for halvannet år siden var en mer sosialt rettferdig lek rammen for alle debattene. Så endte da også tinget med å vedta et idrettspolitisk dokument som legger opp til at de drøyt 7000 klubbene våre blir drevet med om mulig enda mer tanke på sosial inkludering.

Det skjer i praksis hver eneste dag på ulike måter Norge rundt, men har visst ikke gjort noe inntrykk på hun som er politisk ansvarlig for å holde oppe denne norske idrettskulturen. Fra talerstolen nevnte kulturminister Linda Hofstad Helleland ikke et ord om den vedtatte rammen for idrettsbevegelsens sosiale krafttak; altså alt det gode som idretten selv gjerne vil få til.

Hun snakket i stedet om seg og sitt.

FOR kulturministeren har hatt en dårlig personlig opplevelse fra det lokale idrettslaget på Konnerud utenfor Drammen den gang hun for noen år siden kom med småguttene sine på den første skitreningen. Der møtte de en jevnaldrende pjokk som lurte på hvor mange par ski ungene hennes hadde. Selv skrøt han på seg fire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer