Helikopterstyrten ved King Power Stadium

En missedronning og en kjendispilot: Disse mistet livet i helikopterkrasjen

Fem personer bekreftet omkommet etter den forferdelige ulykken.

OMKOM: Den thailandske missedronningen og skuespilleren Nursara Suknamai. Foto: REX/SHUTTERSTOCK
OMKOM: Den thailandske missedronningen og skuespilleren Nursara Suknamai. Foto: REX/SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld, etter at Leicester spilte 1-1 mot West Ham, skulle blåtrøyenes thailandske eier, Vichai Srivaddhanaprabha, ta helikopter hjem fra stadion.

Men de kom ikke langt. Helikopteret skal allerede inne på stadion ha fått store problemer, og styrtet utenfor King Power Stadium. Srivaddhanaprabha ble bekreftet omkommet søndag.

Prins Williams er blant dem som har sendt kondolanser. Prinsen er president i Det engelske fotballforbundet. Han mener Leicester-eieren var et stort bidrag til fotballen etter sensasjonsgullet i 2015/2016-sesongen.

- Han kommer til å bli savnet av fansen og alle som har vært så heldige å kjenne ham, sier prinsen i en offentlig uttalelse.

- En helt

Totalt døde fem personer i den forferdelige ulykken. I tillegg til Leicester-eieren er Kaveporn Punpare, Nursara Suknamai, Izabela Lechowicz og piloten Eric Swaffer bekreftet omkommet.

BBC omtaler Swaffer (53) som en meget erfaren pilot, med over 20 år i yrket. Han er allerede hyllet for at han klarte å styre helikopteret unna en stor folkemasse ved stadion.

- Det kunne gått så mye verre. Jeg vet ikke hvordan han gjorde det, men det virket som han begrenset rotasjonen og styrte helikopteret mot hjørnet av parkeringsplassen. I min verden er piloten en helt, sier Sky-kameramann Dan Cox, som ble vitne til selve ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer