Langrenn:

En mor som døde av kreft startet aksjonen: Stopp helsefarlig skismørning nå!

Lokale klubber utfordrer både økonomisk sløsing og unødvendig helserisiko.

TØFT UTEN FLUOR: Ikke så mange år etter livets første tur med startnummer begynner for ofte smørepresset i skisporten. Det er noe det er mulig å endre gjennom å innføre et forbud mot helsefarlige fluorprodukter under skia. FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX.
TØFT UTEN FLUOR: Ikke så mange år etter livets første tur med startnummer begynner for ofte smørepresset i skisporten. Det er noe det er mulig å endre gjennom å innføre et forbud mot helsefarlige fluorprodukter under skia. FOTO: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ET viktig opprør sprer seg i Ski-Norge. Flere lokale klubbledere vil ha forbud mot høyfluor-smøring under skiene. Sist uke sendte smøresjefen i Asker Skiklubb et åpent brev til styret i Norges Skiforbund med en klar oppfordring:

Få øyeblikkelig slutt på kostbar og helsefarlig fluorbasert smøring.

Forslaget vil bli tatt opp på et ledermøte i Skiforbundet allerede denne uka. Da kan det endelig bli en rask avslutning på et samfunnsproblem store deler av skimiljøet bokstavelig talt har feid under snøen.

FOR kostbare fluorprodukter har de siste par tiårene mer og mer dominert skimiljøet langt unna landslagene og eliteløpernes behov for å tjene sekunder. Der arbeidsmiljøet for landslagssmørerne er blitt kraftig forbedret gjennom investeringen i bra plass og god ventilasjon i den ofte misforståtte smøretraileren til Skiforbundet, sliter resten av sporten med forholdet til kostbare og helsefarlige produkter.

I langrenn er dette blitt et sosialt problem som speiler hvordan sporten underveis har vært truet ved å framstå som en prestisjetung aktivitet for de med høyest inntekt og best utdannelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer