MOTIVERT: Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen ivrer etter å revansjere 0-6 tapet mot Lillestrøm i vårsesongen når lagene møtes i kveld. Foto: SCANPIX
MOTIVERT: Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen ivrer etter å revansjere 0-6 tapet mot Lillestrøm i vårsesongen når lagene møtes i kveld. Foto: SCANPIXVis mer

- En motivasjonsbombe til tusen

HBK-trener Tom Gulbrandsen er ute etter revansj mot gamleklubben LSK.

|||Hønefoss - Lillestrøm direkte i fotballstudio fra kl. 19.

(Dagbladet): Hønefoss-trener Tom «Bukken» Gulbrandsen tilbrakte sine beste år som fotballspiller i Lillestrøm, og var en av Kanarifansens store favoritter i sin tid på Åråsen.

Gulbrandsen spilte for klubben fra Romerike fra 1988 til 1997, og noterte seg for 293 obligatoriske kamper og 64 mål - flere av dem etter susende langskudd.

Derfor blir det en spesiell opplevelse for 46-åringen når han mandag er vertsskap for gamleklubben på AKA Arena.

- Det er nok 14 andre klubber i Tippeligaen jeg heller vil slå, men jeg er likevel kjempeklar for å slå Lillestrøm. Uansett hva jeg er med på så er jeg veldig oppsatt på å vinne. Vi skal ha tre poeng mot Lillestrøm, understreker Gulbrandsen overfor ringblad.no.

Det er neppe bare Gulbrandsen som er motivert for å slå Lillestrøm i oppgjøret som runder av den 18. serierunden. Sist lagene møttes, 28. mars, gikk nyopprykkede ringerikinger på sitt største tippeligatap da de reiste hjem fra Åråsen med 0-6 i sekken.

- Det er klart at det er en motivasjonsbombe til tusen. Den kampen blir ikke glemt før vi har slått dem igjen, sier Gulbrandsen, som overtok for Ole Bjørn Sundgot etter den svake sesonginnledningen.

Forutsetningene for at stortapet kan revansjeres allerede i kveld, er absolutt til stede, selv om ingen av lagene kan sies å være i sin beste form. Etter en lovende sesonginnledning, har nemlig Henning Bergs Lillestrøm slitt med å oppnå resultater.

Siden Strømsgodset ble slått 3-1 9. mai, har de påfølgende seks kampene endt med fire poengdelinger og to tap. Hønefoss har på sin side ikke vunnet på fire kamper, og ligger på kvalikplass, ett poeng foran Kongsvinger på direkte nedrykk.