En mulig smitte-bombe: - Galskap

Kampen mellom Atalanta og Valencia i Champions League kan ha bidratt til stor smittespredning av corona i Italia, mener immunolog.

ANTE INGENTING: Atalanta-fans på Giuseppe Meazza jubler under kampen mellom Atalanta og Valencia. Seinere kom coronaviruset med storm i Italia. Foto: Jonathan Moscrop/PA/NTB Scanpix
ANTE INGENTING: Atalanta-fans på Giuseppe Meazza jubler under kampen mellom Atalanta og Valencia. Seinere kom coronaviruset med storm i Italia. Foto: Jonathan Moscrop/PA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Datoen er 19. februar og i overkant av 44 000 mennesker er samlet tett i tett på Giuseppe Meazza i Milano.

Hjemmefansen får se Atalanta kjøre over spanske Valencia på gressmatta, og det ender til slutt 4-1 til italienerne. Et historisk øyeblikk - for en klubb som deltar i turneringen for aller første gang denne sesongen.

Grunnlaget for avansement er lagt før returen, men det tilskuerne ikke vet, er at den store folkemengden kan ha bidratt til økt smitte av coronaviruset.

Bare i Lombardia har dødstallene som følge av viruset økt med 564 i løpet av lørdagen, opplyser offentlige tjenestemenn ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Regionen der blant annet storbyen Milano ligger, er hardt rammet, og totalt har 3.095 mennesker dødd i Lombardia som følge av epidemien.

Totalt ble det registrert 651 nye koronarelaterte dødsfall i Italia søndag. Det er en nedgang fra rekordtallet dagen før.

Mulig smittebombe

Francesco Le Foche er immunolog og avdelingsjef på et sykehus i Roma. Han mener åttedelsfinalen i Milano kan ha vært med på å spre smitte i stor fart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer