- En mulighet jeg kanskje aldri hadde fått igjen

Helstad griper siste sjanse til proffspill. FFK - Brann direkte kl. 19.

(Dagbladet.no) • Fredrikstad - Brann direkte fra kl 19

To millioner euro ble for mye å si nei til for Brann. En potensielt siste mulighet til proffspill i utlandet ble for mye å si nei til for Thorstein Helstad.

Derfor er det bare detaljer som gjenstår før Tippeligaens toppscorer skriver under en avtale med franske Le Mans.

Det er imidlertid ikke uten blandede følelser Helstad nå forlater Bergen.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang der nede. Det er selvsagt litt vemodig å ikke få et skikkelig farvel med Brann-fansen, men jeg må jo hjem for å hente flyttelasset da, sier Helstad til Bergensavisen.

- Jeg har hatt det helt fantastisk i Brann. Det er her karrieren min har blomstret for alvor, og jeg er veldig glad for at jeg fikk være med å oppleve seriegullet i fjor. Det kommer til å bli vanskelig å toppe uansett hva som skjer videre, fortsetter han.

Hedmarkingen medgir at fristelsen ble for stor til å si nei til utenlandsspill igjen, fire år etter at han kom tilbake til norsk fotball og Rosenborg etter et opphold i Austria Wien.

- Jeg har ikke visst om det så lenge. Grunnen til at jeg forlater Brann nå er at jeg som 31-åring får muligheten til å spille i en større liga. Dette er en mulighet jeg kanskje aldri hadde fått igjen, sier Helstad.

FERDIGSCORET FOR BRANN: Thorstein Helstad har vært toneangivende for Brann denne sesongen, som her mot Bodø/Glimt hvor han stod for tre scoringer. Nå skal hedmarkingen jakte nye mål i Frankrike. Foto: Marit Hommeldal/Scanpix
FERDIGSCORET FOR BRANN: Thorstein Helstad har vært toneangivende for Brann denne sesongen, som her mot Bodø/Glimt hvor han stod for tre scoringer. Nå skal hedmarkingen jakte nye mål i Frankrike. Foto: Marit Hommeldal/Scanpix Vis mer
- En mulighet jeg kanskje aldri hadde fått igjen