En mur av selvtillit

Deportivo La Coruña-Manchester United 0-2. - Dette var fantastisk - en utrolig forestilling, sa Alex Ferguson om Uniteds første seier i Spania på 13 forsøk. Men det kostet, Roy Keane er ute i fire uker og David Beckham ble ankelskadd.

- Vi skulle ha vunnet med fire eller fem, men jeg er stolt av spillerne, sier skotten, som må unnvære sin irske kaptein i minst tre uker etter at en strekk på baksida av låret kalte ham av banen etter 43 minutter i går.

Iren kjempet om en ball med vertenes Sergio, men skadet seg. Han signaliserte umiddelbart at han måtte ut.

- Han er nok ute tre- fire uker, sier sjefen sjøl, som likevel finner noe positivt:

- Vi trodde det var kneet. Derfor er en måned kort tid.

Dermed kan Keane være tilbake til de siste to eliteseriekampene, en av dem mot Arsenal på Old Trafford, og en eventuell mesterligafinale i Glasgow 15. mai.

Meide ned

Men kampene kommer tett som hagl for Manchester United den nærmeste måneden, og tittelracet foregår både i England og Europa. Derfor passet det dårlig at også David Beckham måtte ut med skade i går kveld.

Midtbaneeleganten ble regelrett sparket ned av en frustrert og sinna Diego Tristan tre minutter på overtid. «Becks» klarering hadde allerede forlatt foten, og Tristan fikk revet ned venstre - standfoten - i et forsøk på å utlikne ett-eller-annet. Det hjalp uansett ikke på målscoren. Og var svært unødvendig.

Pinligheten ble total da dommer Kyros Vassaras ikke delte ut annet enn gult kort.

- Det var en fryktelig takling. Tristan fikk ikke mer enn gult, og det er jeg definitivt åpen for å diskutere fordi det burde ha vært rødt, sier Ferguson.

- Hvor alvorlig er det?

- Vi veit ikke ennå.

Suverent duppskudd

Allerede da Keane forlot banen ledet engelskmennene med to, etter at Beckham smelte inn ledermålet etter kvarteret. Han gikk fem meter før han fikk strekke skuddfoten som bare han kan, og José Molina måtte skuffet konstatere at han sto for langt ute til å nå det perfekte duppskuddet skuddikonet fra Manchester hadde sendt avgårde.

Fra nærmere 35 meter.

26 minutter seinere var det Mikael Silvestre-show ute på venstresida etter at Beckham-frisparket var klarert. Med klinisk presisjon forærte han Ruud van Nistelrooy sitt niende mesterligamål på elleve kamper.

- Vi var fantastiske her nede, sjøl om vi visste at dette ble en tøff kamp. Vi forsvarte oss og angrep som et lag, og fikk et flott resultat. Og ballen fra Mikael, den var flott, sier nederlenderen.

Etter han kom det ingen. Fordi Ryan Giggs fortsatt ikke har lært at for å score nytter det ikke å måtte spasere kula i mål.

To ganger hadde waliseren sjansen, begge gangene rotet han det til. Først ved å legge ei lompe midt i en Deportivo-forsvarer på hjemtur. Deretter ved å la seg bli presset så langt ut at Molina fikk avverge.

- Skuffet

- Jeg burde ha scoret to. Jeg hadde to store muligheter, og jeg er skuffet over at jeg ikke scoret, sier Giggs - uten å komme med noen forsvarstale.

Den sparte han til forsvaret, hvor Ronny Johnsen var kongen av Riazor i går.

- Forsvaret var veldig gode, og å gå av banen uten baklengs her var veldig bra, skryter sette-kaptein Giggs i Keanes skadefravær.

Ingen vinner fotballkamper med skudd på mål, som Deportivo hadde 15 av i går - de fleste skuffende enkle for en burvokter av Fabien Barthez' kaliber. United hadde fem færre, men to mål. Likevel tror ikke «Fergie» det blir enkelt på Old Trafford om ei uke.

- Vi har verken Roy Keane eller Paul Scholes (suspendert, red.anm.), så det blir et fjell å bestige.

HOPPSAN: David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes, Ruud van Nistelrooy og Roy Keane stoppet alt og spilte med stor selvtillit mot Deportivo.