- En nådeløs, skuffende og pinlig sesong for fotballen. Den verste noensinne

54 managere sparket i engelsk fotball.

(Dagbladet): 2015/16-sesongen har vært en av de tøffeste for managere i engelsk fotball. Med Leicester som suveren Premier League-vinner og Tottenham på 3. plass, har majoriteten av storklubbene skuffet. I managerverdenen er konsekvensene brutale.

Sesonginnledningen i Premier League var preget av negativitet og spekulasjoner rundt José Mourinhos framtid i Chelsea. Til slutt fikk han sparken.

Negativitet og spekalusjoner rundt Louis van Gaals framtid i Manchester United har preget den neste delen av sesongen. Foreløpig har han fortsatt jobben i behold, men nettopp Mourinho er en brennhet kandidat til å erstatte nederlenderen.

I Manchester City tar Pep Guardiola over for Manuel Pellegrini, mens Brendan Rodgers fikk sparken allerede i oktober da Jürgen Klopp ble hentet inn. Også i de mindre klubbene har mange managere beseglet den samme uheldige skjebnen.

Hele 54 managere i engelske klubber har blitt sparket denne sesongen. Tallet er det høyeste antall trenersparkinger siden 2001. Managerforeningen omtaler sesongen som «flau».

SPARKET: Brendan Rodgers fikk sparken i Liverpool allerede tidlig i oktober. Foto: NTB Scanpix
SPARKET: Brendan Rodgers fikk sparken i Liverpool allerede tidlig i oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nok en nådeløs, skuffende og pinlig sesong for fotballen, sier formann Richard Bevan i den engelske managerforeningen til BBC Radio Four.

- Det er den verste sesongen noensinne. Det er mye press for tiden. Hvis man skulle sparke bedriftens viktigste person så ofte som i fotballbransjen, hva ville da skjedd med bransjen og med markedet? Det gir åpenbart ustabilitet, store kostnader og mange problemer, mener Bevan.

Aller verst er mesterskapsserien. I løpet av de to siste sesongene har hele 38 trenere fått sparken i denne ligaen med 24 lag.

Managerforeningen varsler nå sin bekymring for deres yrke.

I FARESONEN: Manchester United-manager Louis van Gaals jobb har vært truet hele denne sesongen. I går glapp Champions League-plassen. Foto: NTB Scanpix
I FARESONEN: Manchester United-manager Louis van Gaals jobb har vært truet hele denne sesongen. I går glapp Champions League-plassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.