Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En nær døden-opplevelse

Odd-trener Gaute Larsen var i ferieparadiset Phuket.

(Dagbladet.no:) Den nye assistenttreneren til Odd Grenland kjempet for livet mot vannmassene etter flodbølgen på den thailandske ferieøya.

- Dette var en nær-døden opplevelse og veldig dramatisk. Vi hadde flaks at det gikk bra, sier Larsen til Varden.

Minuttene før katastrofen i 10-tida om morgenen i går, koste familien seg i idylliske omgivelser. De hadde planer om å dra ut til en annen øy, og dyttet en taxibåt ut fra stranda da det skjedde.

Biler sleng i vegger

- Resten av familien var oppi båten, mens jeg og svogeren min var i vannet. Først ble det veldig lavvann, og så begynte vannet å stige veldig fort. Vi ble sugd inn mot land, og hadde ikke en sjanse mot vannet, sier Larsen til Dagbladet.no.

Sammen med svogeren ble de vasket av gårde 3-400 meter opp i sentrum.

- På et tidspunkt trodde vi at vi var trygge, men da så vi solsenger, parasoller, benker og salgsboder komme flytende mot oss i stor hastighet. Vi ble dratt under vann av de utrolig sterke strømmene, forteller Larsen.

Til slutt kom de seg på sikker grunn, og da så de omfanget av katastrofen. Biler var blant annet slengt inn i vegger.

Resten av familien ble for sikkerhetsskyld værende på vannet i 6-7 timer. Larsen fikk gitt beskjed til kona med en mobiltelefon om at han og svogeren var i live.

- Som på film

Dagbladet.no snakket med Gaute Larsen da familien var på vei ut for å spise.

- Vi senker ikke skuldrene helt, og ser alltid etter mulige fluktveier, slik at vi er forberedt dersom det kommer etterdønninger. Det var en helt uvirkelig opplevelse. Vi har hatt ei fantastisk tid her, og så forandres det slik på et par minutter. Det er som på film.

Larsens 12 år gamle sønn har sett filmen «The Day After Tomorrow», hvor en flodbølge skyller over New York.

- Han sier at det som skjedde her nede er som i den filmen, sier fotballtreneren.

BLE SKYLT 300 METER: Gaute Larsen, tidligere Stabæk og nå Odd, var midt i dramaet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media