En nikk i tåka

Strømsgodset-Molde 0-1. Ole Bjørn Sundgot nikka inn en fortjent Molde-seier under ufortjent dårlige forhold. Men mer spennende: Andreas Lund (22). -Hvis Drillo vil ha en venstreflanke som klinker til og vinner hodedueller - så vær så god! Sier Molde-trener Erik Brakstad.

Lund selv liker både tanken - og formutviklingen:

-Jeg tror jeg hadde behersket en Flo-rolle på landslaget, sier han.

Men det er ikke noe overordnet mål for sørlendingen to uker før seriestart.

-Målet er å bli fast på U-23-landslaget, og gjøre et godt EM-sluttspill i mai. Da kan jeg kanskje bli en aktuell mann for Drillos, sier Lund.

Molde-trener Brakstad rister lettere oppgitt på hodet når et av de viktigste temaene i Drillos-diskusjonen bringes på bane. Uten å felle noen dom over de øvrige kandidatene Drillo har testet ut, fastslår Brakstad følgende:

-Med Andreas på en venstreflanke, hadde ikke Drillos tapt mange oppspill i lufta. Garantert.

Beinbrudd

I går virket det definitivt riktig. Andreas Lund vant stort sett alt i lufta mot Strømsgodsets ferske, men sterke stopperpar Thomas Wæhler og Oskar Ravn Thorvaldsson.

Lund mistet mesteparten av fjorårssesongen på grunn av beinbrudd. Nå er han hissig på å få tilstrekkelig med kamptrening i en tung kropp - og slå til umiddelbart denne sesongen.

I går fikk han tilbud om å stå over - i likhet med de øvrige U-23-spillerne Daniel Berg Hestad, Karl Oskar Fjørtoft og Trond Andersen. Men Lund insisterte på spille - i motsetning til de de tre andre.

Reddet straffe

Molde hadde grei kontroll likevel - og skapte en fire-fem brukbare sjanser. Strømsgodset skapte én - et billig straffespark som keeper Morten Bakke reddet mesterlig.

Men Strømsgodset manglet Jostein Flo og Rune Hagen på topp, og mistet dermed viktig pondus framover.

-Jostein skal løpe hele uka som kommer. Vi håper han er klar til seriestart. Det er tydelig at vi trenger mer fysikk framover, sier Strømsgodset-trener Dag Vidar Kristoffersen.

Molde-trener Erik Brakstad har en spillerstall som - på papiret - inneholder enda mer kvalitet enn Rosenborgs. I går var for eksempel fem antatt førstelagsspillere (Berg Hestad, Andersen, Fjørtoft, Gunnlaugsson og Schiller) ute. -Det gir meg mulighet til å rullere. Slik for eksempel Manchester United er flinke til, men ikke Chelsea, sier Brakstad.
Strømsgodset-trener Dag Vidar Kristoffersen mener laget er langt bedre nå enn på samme tidspunkt i fjorårets bronsesesong. -Nå spiller vi jevnt med topplagene på dette tidspunket, det gjorde vi ikke i fjor, sier han.
Molde hadde reist langt og lenge i håp om å møte en skikkelig gressbane. Men humpene i Larvik overlot alt for mye til tilfeldighetene. -Men vi kan jo risikere å møte slike baner i de første serieomgangene. Sånn sett var det greit å få denne erfaringen, sier trener Erik Brakstad.
Strømsgodset har kjøpt svensken Carl Gunnar Karlstrand i håp om å få litt mer kraft på topp. -Han er sterk og rettvendt, og skal utfordre både Jostein (Flo) og Lasse (Olsen), sier trener Dag Vidar Kristoffersen.