- En nødvendig tankevekker

Ekspert mener motorsporten har levd i en boble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Finanskrisen har for alvor innhentet internasjonal motorsport de siste ukene. Tidligere i måneden offentliggjorde Honda at de kutter en årlig utgift på 3,5 milliarder kroner ved å legge ned en 44 år lang satsing på formel-1.

Deretter fulgte Suzuki etter og sa nei til en ny sesong i rally-vm, mens Subaru takket for seg i WRC-sirkuset tidligere i dag, og sørget dermed for at Petter Solberg står uten noe førersete neste år.

I tillegg har Audi trukket seg fra videre satsing på motorsport i Nord-Amerika.

Motorsportekspert Atle Gulbrandsen mener at den globale finanskrisen var nødt til å innhente en sport som hvor pengegaloppen hadde løpt løpsk.

- Det blir feil å bruke ordet sunt, men det er en nødvendig tankevekker for internasjonal motorsport. Som i flere andre idretter som også har havnet i en vanskelig økonomisk situasjon, har man levd i en boble, sier Gulbrandsen til Dagbladet.no.

- Symbolpolitikk

Likevel mener han at bilprodusentene tenker vel så mye på symboleffekten ved å kutte i motorsportsatsingen som det å spare penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.