En norsk hopper med suksess

INNSBRUCK (Dagbladet): - Normalt ville jeg tatt ut Daniel Forfang til de to siste hoppukerennene. Men denne hoppuka er ikke normal, den er ei kokende heksegryte. For ikke å ødelegge den gode følelsen, er det best for Daniel å reise hjem, sier landslagstrener Hroar Stjernen til Dagbladet.

Et stivt og uryddig nedslag kostet 22-åringen fra Tromsø (bor i Trondheim) andreplassen bak amerikaneren Clint Jones i den nye Bergiselbakken. I stedet måtte han ta til takke med fjerdeplassen, 6,7 poeng bak amerikaneren.

- Det er helt greit at jeg ikke skal hoppe verdenscup i Innsbruck i morgen og Bischofshofen søndag, sier Forfang til Dagbladet.

Framtidshåp

- Jeg har vært borte siden 22. desember, og konkurrert i St. Moritz og Engelberg før gårsdagens COC-renn. Nå skal det bli godt å komme hjem.

- Daniel skal få sjansen i verdenscupen seinere i vinter. Han er på tur opp, og må matches fornuftig. Hoppuka er ikke stedet for ham akkurat nå, sier Hroar Stjernen.

Leder for COC (kontinentalcup)-laget, Geir Ole Berdahl, mener Daniel Forfang er en løper et hardt presset Hopp-Norge kan få mye glede av i framtida.

- Han har vært i Trønderhopp siden han var 16, har tatt små steg hvert år og har stabilisert seg på e t bra nivå. På sikt har han muligheter til å hevde seg i verdenscupen, sier Berdahl.

Sist sommer vant Daniel Forfang plast-NM i Marikollen. Forrige vinter ble han blant annet andremann i COC-rennet i Våler.

- Mye å gå på

- Plasseringen i går var helt grei. Teknisk har jeg veldig mye å gå på. I stedet for å finne stillingen med én gang, sitter jeg og kjenner etter i tilløpet. Dermed låser det seg, sier Daniel Forfang etter fjerdeplassen.

Seks nordmenn var med i gårsdagens finaleomgang. Hoppuke-deltakerne Henning Stensrud og Olav Magne Dønnem endte på 9. og 11. plass.

<B>FRAMTIDSHÅP:</B> Daniel Forfang synes det er all grunn til å slippe jubelen løs etter gårsdagens fjerdeplass i COC-rennet i Innsbruck.