En norsk hopper med suksess

INNSBRUCK (Dagbladet): - Normalt ville jeg tatt ut Daniel Forfang til de to siste hoppukerennene. Men denne hoppuka er ikke normal, den er ei kokende heksegryte. For ikke å ødelegge den gode følelsen, er det best for Daniel å reise hjem, sier landslagstrener Hroar Stjernen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et stivt og uryddig nedslag kostet 22-åringen fra Tromsø (bor i Trondheim) andreplassen bak amerikaneren Clint Jones i den nye Bergiselbakken. I stedet måtte han ta til takke med fjerdeplassen, 6,7 poeng bak amerikaneren.

- Det er helt greit at jeg ikke skal hoppe verdenscup i Innsbruck i morgen og Bischofshofen søndag, sier Forfang til Dagbladet.

Framtidshåp

- Jeg har vært borte siden 22. desember, og konkurrert i St. Moritz og Engelberg før gårsdagens COC-renn. Nå skal det bli godt å komme hjem.

- Daniel skal få sjansen i verdenscupen seinere i vinter. Han er på tur opp, og må matches fornuftig. Hoppuka er ikke stedet for ham akkurat nå, sier Hroar Stjernen.

Leder for COC (kontinentalcup)-laget, Geir Ole Berdahl, mener Daniel Forfang er en løper et hardt presset Hopp-Norge kan få mye glede av i framtida.

- Han har vært i Trønderhopp siden han var 16, har tatt små steg hvert år og har stabilisert seg på e t bra nivå. På sikt har han muligheter til å hevde seg i verdenscupen, sier Berdahl.

Sist sommer vant Daniel Forfang plast-NM i Marikollen. Forrige vinter ble han blant annet andremann i COC-rennet i Våler.

- Mye å gå på

- Plasseringen i går var helt grei. Teknisk har jeg veldig mye å gå på. I stedet for å finne stillingen med én gang, sitter jeg og kjenner etter i tilløpet. Dermed låser det seg, sier Daniel Forfang etter fjerdeplassen.

Seks nordmenn var med i gårsdagens finaleomgang. Hoppuke-deltakerne Henning Stensrud og Olav Magne Dønnem endte på 9. og 11. plass.

<B>FRAMTIDSHÅP:</B> Daniel Forfang synes det er all grunn til å slippe jubelen løs etter gårsdagens fjerdeplass i COC-rennet i Innsbruck.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer